szerző:
Eduline

Egyre több gyereken érződik, hogy a szülők anyagi nehézségekkel küzdenek - mondta az InfoRádiónak Jeszenszkyné Gallai Gabriella, a Magyar UNESCO Bizottság Nevelésügyi Szakbizottságának tagja, aki a kilencéves általános iskoláról is beszélt.

©

"Ha a tervezet elkészül, arról természetesen tudok majd szakmai véleményt adni. Tapasztalataim szerint, mint ahogy az nagyon sok helyen és sok tanulmányban megjelent, vannak olyan 8 évfolyamos általános iskolák, amelyekkel baj van, és vannak olyanok, amelyekkel nincsen. Úgy gondolom, hogy ez helyzettől, pedagógustól, gyerekközösségtől, pedagógiai programtól függ" - mondta Jeszenszkyné Gallai Gabriella, a Magyar UNESCO Bizottság Nevelésügyi Szakbizottságának tagja az InfoRádió Aréna című műsorában

A XVI. kerületi Móra Ferenc Általános Iskola intézményvezetője hozzátette, hogy a különböző tanulói csoportok más-más oktatási feltételeket, óraszámot és segítő szakmák meglétét igénylik, amelyek nem mindenhol állnak rendelkezésre. A kilencéves általános iskoláról szóló legfrissebb cikkeinket itt találjátok.

Nem ismerik a saját gyerekeiket

A szakember arról is beszélt, hogy az elmúlt években egyre több gyereken érződik, hogy szülőknek anyagi nehézsége, esetleg bedőlt hitele van.

"Azt valamennyien látjuk-tudjuk, hogy a hagyományos családszerkezet szétesőben van. Ám azt is látjuk, hogy a családoknál nemcsak a szétesés jelent gondot, a válás, a különélés, hanem megjelent néhány évvel ezelőtt a bedőlt hitelek problémája, ami a családokat mindenféleképpen egy újfajta működésre készteti, és ez a gyerekeken is látszik. Amit látni még - nagy tisztelet a kivételeknek -, hogy egyre kevesebb idő jut a gyerekekre" - tette hozzá Jeszenszkyné Gallai Gabriella.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!