szerző:
Eduline

Az iskolában ma bűvészmutatvány összeállítani az órarendet, a jelenlegi tanterv túl sok - így látja Czunyiné Bertalan Judit. A köznevelési államtitkár ezért radikálisan meghúzná a két éve indult új Nemzeti alaptantervet.

©

A köznevelési államtitkár az Indexnek adott interjút, amiben szó volt arról, hogy túl sok az informatív, közlő jellege a jelenlegi Nemzeti Alaptantervnek. Czunyiné úgy fogalmazott: „Most az iskolában bűvészmutatvány összeállítani az órarendet”. Ma van olyan iskola, ahol a tananyag kétharmadával sem végeznek a tanév végére.

Éppen ezért szorgalmazza, hogy gondolják át újra, mit kellene tanulnia a diákoknak, mert a mostani tanterv nem azt segíti elő, hogy egy gondolkodni tudó, problémamegoldásban jó diák kerüljön ki az iskolapadból.

Még több infó

Távozhat Czunyiné a köznevelési államtitkárság éléről

Kiakadtak a tanárok a köznevelési államtitkár beszédén

Megrövidíthetik a nyári szünetet

Az államtitkár beszélt a kilencéves általános iskola bevezetéséről, mint mondta, folyamatosak az egyeztetések ez ügyben. A külföldi modellek tanulmányozása azt mutatja, mindenképpen hasznos lenne az új rendszer és az iskolai lemorzsolódást is csökkentenék.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!