szerző:
Eduline

A kormány fordítva ül a lovon - állítja a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, amely bírálja a Fidesz-KDNP-t, mert szakértői vélemény kikérése nélkül tárgyalnak a kilencéves általános iskoláról.

Ahogy arról már mi is beszámoltunk, a kilencéves általános iskola bevezetéséről is tárgyal a Fidesz-KDNP parlamenti képviselőcsoportja szerdán kezdődő évadnyitó ülésén, Mezőkövesden. A teljes cikket itt olvashatjátok.

©

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete közleményében kifejti, „a politika – úgy tűnik – elhatározta, hogy leszámol a rendszerváltást követő időszak egyik szent tehenével”, ugyanakkor nem kérték ki szakemberek véleményét, és még azzal sem egyeztettek, akivel a törvény alapján kötelező lenne.

A szakszervezet emlékeztet arra, hogy a jelenlegi iskolarendszer a nyolcvanas évek második felétől alakult ki. Az elmúlt közel három évtized alatt egyértelműen kikristályosodtak előnyei, és megkerülhetetlenné váltak hátrányai. A különböző felmérések, a közoktatás szereplőinek és a szakma képviselőinek jelzései egyértelműsítették - változásra van szükség.

"Fontos, hogy a döntéshozók felismerték a lépéskényszer szorító szükségét. A frakció döntése irányt mutat majd a jogszabály megfogalmazóinak. A kezdeményezők azonban - immár sokadszor – fordítva ülnek a lovon. Az utólagos egyeztetések rendszere – hosszú évek gyakorlata igazolja – nem fejt ki érdemi hatást a politikai akarat versus szakértelem polémiában" – írta a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete közleményében.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!