Közoktatás Eduline

Olvasási problémák? Egyedül nem megy!

Elolvasom

Magyarországon a becslések szerint a diszlexiások aránya 10 és 30 százalék közé tehető, ami azt jelenti, hogy minden iskolai osztályban minimum három diák mindennapjait teszi nehezebbé. Ennek ellenére, a legtöbben fel sem ismerik sikertelenségük okát, értetlenül állnak kudarcaik előtt. A probléma nagy szakértője, Kazal Kolos segítségével most utánajártunk, hogyan ismerheted fel, kezelheted, vagy előzheted meg a tanulási zavart.

Közoktatás Eduline

Megvan a hatékony tanulás titka!

Elolvasom

A San Diego-i UC szakemberei beszámoltak arról, hogyan lehet a hosszú távú tudást javítani. Az olyan aforizmák kombinálásával, mint a „gyakorlat teszi a mestert” és az „eljön mindennek a maga ideje” hasonló eredményekre juthatunk, mint a pszichológiai szaklap, a Psychological Science e havi számában publikált kutatási eredmények. A leckék közötti megfelelő időtávolság ugyanis drámaian fokozhatja a tanulást, mi több, az órák közötti nagyobb szünetek a tanultak hatékonyabb felidézését is eredményezik.

Közoktatás Edupress

Tömegképzésről és elitoktatásról is szó esett az Országos Oktatási Konferencián

Elolvasom

Öncélú a felsőoktatás, ahol az intézmények a hatékony forrásfelhasználás helyett, inkább műfüvet telepítenek az iskola kertjébe, pedig soha nem állt ekkora financiális keret az egyetemek és főiskolák rendelkezésére - mondta előadásában Antal János, az Általános Vállalkozási Főiskola főigazgatója a Felvételi Információs Szolgálat rendezvényén.

Közoktatás Edupress

35 év lemaradásunk van

Elolvasom

A magyar Kutatók Éjszakája apropójából rendezett kerekasztal-beszélgetést a Tempus Közalapítvány, hogy a magyar kutatás-fejlesztésről, valamint a tudományos pályaválasztás lehetőségéről és annak jelentőségéről osszák meg tapasztalatikat és véleményüket a K+F+I szektor legfontosabb döntéshozói.

Közoktatás Edupress

Közoktatási és pályaválasztási portál indult

Elolvasom

Két oktatási és pályaválasztási portál működésének kezdetét jelentették be október 2-án. Az oldalakon szülők, diákok, pedagógusok és intézményvezetők juthatnak hasznos információkhoz a fővárosi közoktatási intézményekkel kapcsolatban. Az internetes adatbázis valamennyi, Budapesten található, akkreditált képzést nyújtó oktatási intézmény adatait tartalmazza, így elektronikus felületet biztosít azok számára is, akik eddig nem alakítottak ki saját honlapot.

Közoktatás Edupress

120 milliárd forintot öntenek az oktatásba

Elolvasom

Közoktatási és közművelődési célokra 37 milliárdot fordít az állam költségvetéséből jövőre, amit további 90-95 milliárd forintos uniós támogatás egészít ki - mondta el Hiller István oktatási és kulturális miniszter október 1-jén, miután Gyurcsány Ferenc kormányfő részvételével pedagógiai szervezetek vezetőivel tárgyalt az Új tudás programról.

1
19 20 21 22 23 24 25