Felsőoktatás Eduline

Megint kihagyták az egyeztetésből a Corvinus rektorát

Elolvasom

Rendkívüli meghallgatást kért Réthelyi Miklós tárcavezetőtől a Budapesti Corvinus Egyetem rektora az intézmény megszüntetéséről szóló hírek miatt. Mészáros Tamás az eduline-nak azt mondta, még mindig nem kapott hivatalos tájékoztatást a kormány terveiről, és arra a csütörtöki felsőoktatási egyeztetésre sem hívták meg, amelyen – Hoffmann Rózsa reggeli nyilatkozata szerint – az államtitkár mellett négy rektor vett részt. A hallgatók aláírásgyűjtésbe kezdtek.

Felsőoktatás Edupress

Közös mesterszakot indít az ELTE és a Corvinus

Elolvasom

Közös biztosítás és pénzügyi matematika mesterszakot indít az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) és a Budapesti Corvinus Egyetem, melyről a két intézmény rektora, Hudecz Ferenc és Mészáros Tamás írt alá megállapodást. A képzés szeptembertől indul, február 15-éig lehetett jelentkezni a két intémzény valamelyikében meghirdetett képzésre. A végzést igazoló oklevélben mindkét intémzény rektorának aláírása szepel majd, az abszolutóriumot abban az intémzényben állítják ki, amelybe a felvételiző jelentkezett.

Felsőoktatás Edupress

Az Audi a legvonzóbb vállalat a műszaki és közgazdász hallgatók körében

Elolvasom

Átadták a Legvonzóbb Vállalat díjat március 5-én. A 16. alkalommal átadott díj alapjául szolgáló kutatásban több mint 4700 közgazdász és műszaki hallgató vett részt, összesen 15 felsőoktatási intézményből. A tíz legvonzóbb vállalat névsorán túl a felmérés eredményéből többek között az is kiderül, hogy a pályakezdő műszaki hallgatók nettó kezdő fizetési elvárásai a 156 és 189 ezer forint között mozognak, míg a közgazdász hallgatók 138 és 177 ezer forint minimális nettó fizetésért is elhelyezkednének, de a fizetés szempontja csak az ötödik, illetve a hetedik helyen áll. A díjat mindkét hallgatói csoport körében az Audi Hungaria Motor Kft. kapta.

Felsőoktatás Edupress

Megvolt az idei harmadik bombariadó is a Corvinuson

Elolvasom

A Budapesti Corvinus Egyetem Fővám téri épületeit kellett szerdán megint kiüríteni bombariadó miatt, az idén immár harmadszor. Béres László ezredes szerint nem lehet egyértelműen kijelenti, hogy a vizsgaidőszakkal van összefüggésben a sorozatos bombariadó. A IX. kerületi kapitányság széleskörű nyomozást indított közveszéllyel fenyegetés miatt.

Felsőoktatás Eduline

Mit kezdjek a gazdasági diplomámmal?

Elolvasom

A nagyobb, külföldi tulajdonú, Közép-Magyarországon elhelyezkedő, és exportra termelő cégek szívják fel a legtöbb pályakezdő közgazdászt és pénzügyest. A kisebb cégek sokat akarnak alkalmazottaiktól, és jobban félnek a friss diplomásoktól, - akik viszont a Big4-ról álmodoznak, fizetési igényeik pedig sokszor jóval túllépik a reális határt. Munkaerő-piaci körkép a gazdasági végzettségűek szemével.

Felsőoktatás Eduline

Mihez kezdesz az első diploma után?

Elolvasom

Az első diploma megszerzése tetszik-nem tetszik ma már szinte rutinfeladatnak számít. A továbbtanulás egyre inkább a posztgraduális, szakirányú képzések felé tolódik, az egyetemek és főiskolák egyre bővülő választékkal várják a specializálódni készülő diplomásokat. Belőlük pedig egyre több van: ma már minden harmadik diák tervezi, hogy az első diploma után is visszaül az iskolapadba.

Érettségi-felvételi Eduline

Az egész életedet befolyásolja, hogy milyen a középiskolád

Elolvasom

Lényegében már a középiskola megválasztásával eldől, hogy a diákból diplomás lehet-e, vagyis a szülők társadalmi pozíciójától legalább annyira függ a gyerek jövendő státusa, mint a képességeitől – állapítható meg abból a felmérésből, amelyet szociológushallgatók készítettek érettségi előtt álló budapesti diákok körében.

Felsőoktatás Edupress

Immár hét egyetemmel kötött stratégiai megállapodást a MOL

Elolvasom

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá december 2-án a MOL a Budapesti Corvinus Egyetemmel, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel, az Eötvös Loránd Tudományegyetemmel, valamint a Szegedi Tudományegyetemmel. A közös kutatói munkára, az oktatók továbbképzésére, illetve a hallgatók gyakorlati ismereteinek bővítésére vonatkozó együttműködést már korábban a Pannon Egyetemmel, a Miskolci Egyetemmel és a Debreceni Egyetemmel is megkötötte az olajipari vállalat.

Közoktatás Eduline

Képek: Bajnai előadása a Corvinuson

Elolvasom

Az alacsony foglalkoztatás, a rossz politikai kompromisszumok és a felzárkózási csapda vezetett oda, hogy a globális válság Magyarországot mélyebben érintette - mondta Bajnai Gordon miniszterelnök kedden a Corvinus Egyetemen tartott a "Szükségből erény" című előadásában.

Közoktatás Edupress

Egy hellyel visszacsúszott a Corvinus a Financial Times listáján

Elolvasom

Lejjebb csúszott a Financial Times október 5-én közzétett európai intézményi listáján a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE), mely még mindig egyedüliként képviseli Magyarországot az üzleti képzések rangsorában - írja az Origo. 2007-ben ugyan még a 36. helyen szerepelt a BCE, tavaly a 43. lett, idén pedig be kell érnie a 44. hellyel, a legjobb gazdasági felsőfokú képzést nyújtó intézmények között.Európa legjobb üzleti képzése a 16 európai ország együttes képzéseként megvalósuló CEMS-program lett.

Közoktatás Eduline

Vizsgaidőszak a közgázon - Kutta tollából 1. rész

Elolvasom

Beköszöntött a vizsgaidőszak a hazai főiskolákon és egyetemeken tanuló hallgatók számára. A most következő kemény hetek alatt cikksorozatunk segítségével bepillantást nyerhettek egy a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi karán első féléves egyetemista küzdelmeibe.

Közoktatás Edupress

Újra tüntetnek a corvinus egyetem diákjai a szemétlift ellen

Elolvasom

A Budapesti Corvinus Egyetem pesti kampuszán már megkezdődtek a Vásárcsarnok szemetét felszínre hozó szemétlift kialakításának munkálatai. A beruházást ellenző diákok a november 20-án tartott érdekegyeztető fórumon nem kaptak érdemi választ kérdéseikre. A Hallgatói Önkormányzat (HÖK) ismét tüntetést szervez, ezúttal december 17-re, amikor a felszólalások után a kerületi polgármesteri hivatalhoz indul a menet, hogy átnyújtsák nyílt levelüket a polgármesternek - írja az [Origo].

Közoktatás Edupress

A Corvinus egyetem diákjai nyerték az Országos Média Diákversenyt

Elolvasom

Az Országos Média Diákverseny november 28-i döntőjében öt csapat versengett egymással. A megmérettetésen a Nivea for Men Frissítő Hidrogénnevet viselő termék 2009-es médiastratégiájának megvalósítására vártak ötleteket a nappali tagozatos egyetemistáktól, főiskolásoktól. A háromfős felállások közül pedig a Corvinus egyetem hallgatói szerepeltek a legjobban Creamtivity nevet viselő felállásukkal, felkészítőjük pedig a 2001-es győztes volt, így pedig a verseny célja is teljesül: a médiaszakma utánpótlásának felfedezése.

Közoktatás Edupress

Tüntetnek a kerületi önkormányzat döntése ellen

Elolvasom

A Budapesti Corvinus Egyetem diákjai és oktatói tüntetést szerveztek szerda estére, mert a XI. kerületi önkormányzat az intézmény beleegyezése nélkül épít hulladékliftet a Vásárcsarnok és a BCE épülete közé - adta hírül az MTI. Az egyetemi polgárok azt szeretnék elérni, hogy tartsák meg az eddigi hulladékszállító alagutat a 2-es villamos eredeti útvonalát meghagyva, vagy építsenek új alagutat.

1
4 5 6 7 8 9 10