Felsőoktatás Eduline

Mihez kezdesz az első diploma után?

Elolvasom

Az első diploma megszerzése tetszik-nem tetszik ma már szinte rutinfeladatnak számít. A továbbtanulás egyre inkább a posztgraduális, szakirányú képzések felé tolódik, az egyetemek és főiskolák egyre bővülő választékkal várják a specializálódni készülő diplomásokat. Belőlük pedig egyre több van: ma már minden harmadik diák tervezi, hogy az első diploma után is visszaül az iskolapadba.

Érettségi-felvételi Eduline

Az egész életedet befolyásolja, hogy milyen a középiskolád

Elolvasom

Lényegében már a középiskola megválasztásával eldől, hogy a diákból diplomás lehet-e, vagyis a szülők társadalmi pozíciójától legalább annyira függ a gyerek jövendő státusa, mint a képességeitől – állapítható meg abból a felmérésből, amelyet szociológushallgatók készítettek érettségi előtt álló budapesti diákok körében.

Felsőoktatás Edupress

Immár hét egyetemmel kötött stratégiai megállapodást a MOL

Elolvasom

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá december 2-án a MOL a Budapesti Corvinus Egyetemmel, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel, az Eötvös Loránd Tudományegyetemmel, valamint a Szegedi Tudományegyetemmel. A közös kutatói munkára, az oktatók továbbképzésére, illetve a hallgatók gyakorlati ismereteinek bővítésére vonatkozó együttműködést már korábban a Pannon Egyetemmel, a Miskolci Egyetemmel és a Debreceni Egyetemmel is megkötötte az olajipari vállalat.

Közoktatás Eduline

Képek: Bajnai előadása a Corvinuson

Elolvasom

Az alacsony foglalkoztatás, a rossz politikai kompromisszumok és a felzárkózási csapda vezetett oda, hogy a globális válság Magyarországot mélyebben érintette - mondta Bajnai Gordon miniszterelnök kedden a Corvinus Egyetemen tartott a "Szükségből erény" című előadásában.

Közoktatás Edupress

Egy hellyel visszacsúszott a Corvinus a Financial Times listáján

Elolvasom

Lejjebb csúszott a Financial Times október 5-én közzétett európai intézményi listáján a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE), mely még mindig egyedüliként képviseli Magyarországot az üzleti képzések rangsorában - írja az Origo. 2007-ben ugyan még a 36. helyen szerepelt a BCE, tavaly a 43. lett, idén pedig be kell érnie a 44. hellyel, a legjobb gazdasági felsőfokú képzést nyújtó intézmények között.Európa legjobb üzleti képzése a 16 európai ország együttes képzéseként megvalósuló CEMS-program lett.

Közoktatás Eduline

Vizsgaidőszak a közgázon - Kutta tollából 1. rész

Elolvasom

Beköszöntött a vizsgaidőszak a hazai főiskolákon és egyetemeken tanuló hallgatók számára. A most következő kemény hetek alatt cikksorozatunk segítségével bepillantást nyerhettek egy a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi karán első féléves egyetemista küzdelmeibe.

Közoktatás Edupress

Újra tüntetnek a corvinus egyetem diákjai a szemétlift ellen

Elolvasom

A Budapesti Corvinus Egyetem pesti kampuszán már megkezdődtek a Vásárcsarnok szemetét felszínre hozó szemétlift kialakításának munkálatai. A beruházást ellenző diákok a november 20-án tartott érdekegyeztető fórumon nem kaptak érdemi választ kérdéseikre. A Hallgatói Önkormányzat (HÖK) ismét tüntetést szervez, ezúttal december 17-re, amikor a felszólalások után a kerületi polgármesteri hivatalhoz indul a menet, hogy átnyújtsák nyílt levelüket a polgármesternek - írja az [Origo].

Közoktatás Edupress

A Corvinus egyetem diákjai nyerték az Országos Média Diákversenyt

Elolvasom

Az Országos Média Diákverseny november 28-i döntőjében öt csapat versengett egymással. A megmérettetésen a Nivea for Men Frissítő Hidrogénnevet viselő termék 2009-es médiastratégiájának megvalósítására vártak ötleteket a nappali tagozatos egyetemistáktól, főiskolásoktól. A háromfős felállások közül pedig a Corvinus egyetem hallgatói szerepeltek a legjobban Creamtivity nevet viselő felállásukkal, felkészítőjük pedig a 2001-es győztes volt, így pedig a verseny célja is teljesül: a médiaszakma utánpótlásának felfedezése.

Közoktatás Edupress

Tüntetnek a kerületi önkormányzat döntése ellen

Elolvasom

A Budapesti Corvinus Egyetem diákjai és oktatói tüntetést szerveztek szerda estére, mert a XI. kerületi önkormányzat az intézmény beleegyezése nélkül épít hulladékliftet a Vásárcsarnok és a BCE épülete közé - adta hírül az MTI. Az egyetemi polgárok azt szeretnék elérni, hogy tartsák meg az eddigi hulladékszállító alagutat a 2-es villamos eredeti útvonalát meghagyva, vagy építsenek új alagutat.

Közoktatás Edupress

Egyetemek presztízsrangsora - a cégek szerint

Elolvasom

Több cég tervez kevesebb friss diplomást felvenni, mint 2007-ben - olvasható a Világgazdaságban. Az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáselemző Intézetének (GVI) frissen publikált kutatásából kiderült, a diplomás pályakezdőket foglalkoztató cégek aránya az idén 11 százalékponttal nőtt ugyan, de a felvételükre vonatkozó szándékok némileg visszafogottabbakká váltak. A megkérdezett cégek felállítottak egy rangsort is aszerint, hogy presztízs tekintetében szerintük melyik felsőoktatási intézmény áll az első három helyen.

Közoktatás Eduline

Stratégiai szövetség a BGF és a Corvinus között

Elolvasom

Együttműködési megállapodást kötött Magyarország két vezető felsőoktatási intézménye, a Budapesti Gazdasági Főiskola és a Budapesti Corvinus Egyetem 2008. november 17-én. A szakmai stratégiai szövetség az oktatási-kutatási tevékenységek összehangolásával a magas színvonalú képzés biztosítására törekszik, miközben szélesebb, kiszámíthatóbb, a munkaerő-piac kívánalmait teljes mértékig kielégítő képzési kínálatot teremt.

Közoktatás Edupress

Döntött a mesterképzési helyek elosztásáról az oktatási tárca

Elolvasom

Hiller István oktatási és kulturális miniszter döntött a 2009/2010-es tanévben induló mesterképzésekre elkülönített államilag támogatott helyek elosztásáról. Az elkülönített 21700 helyből 18980 helyet osztott szét 30 intézmény között, a maradék csaknem 2000 helyet a várhatóan májusban akkreditált szakokra tartalékolja a tárca - adta hírül az MTI.

Közoktatás Edupress

Világranglista első 50-ben a Közgáz

Elolvasom

A Financial Times 2008-ban újra rangsorolta Európa és a többi földrész legjobb általános menedzsment mester képzéseit. A szeptember 29-én közzétett felmérés a gazdasági felsőoktatási intézmények közül a harmadik helyre helyezte a CEMS MIM (Community of European Management Schools Masters in Internatioanl Management) programot, amelyben hazánkban egyedüliként a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) vesz részt. A karrierlehetőséget és az anyagi elismerést vizsgálva a BCE Gazdálkodástudományi Karának gazdálkodási szakos nappali képzését a huszonhatodik-huszonhetedik helyre sorolta az újság.

1 2 3 4 5 6 7 8 9