Felsőoktatás Eduline

Nem akar költözni a Corvinus Egyetem budai campusa

Elolvasom

Jubileumi 150. tanévét zárja a Budapesti Corvinus Egyetem budai campusa, amelynek három karán összesen 364-en vehetik kézhez diplomájukat. A kertészettudományi, az élelmiszer-tudományi és a tájépítészeti karon ugyanakkor aggódnak az egyetem "szétszedéséről" felröppent információk miatt.

Felsőoktatás Eduline

Kitiltották a Corvinusról a Hallgatói Hálózat éjszakai felsőoktatási vitáját

Elolvasom

Megtiltotta a Budapesti Corvinus Egyetem rektori hivatala, hogy a felsőoktatási átalakítások ellen tiltakozó Hallgatói Hálózat az intézmény Fővám téri épületében szervezze meg a június 16-ra meghirdetett Éjszaka a felsőoktatásért elnevezésű programot. Az eduline információi szerint a diákszervezet holnap estére szervez demonstrációt, a rendezők ma este egyeztetnek a részletekről.

Felsőoktatás Eduline

Hol tanultak a leggazdagabb magyarok?

Elolvasom

Idén is megjelentette Magyarország száz leggazdagabb emberének listáját a Napi Gazdaság. A legtöbb milliárdos egykor közgazdász- vagy mérnökhallgatóként tervezte a jövőt, jó néhányan pedagógusként vagy vendéglátósként csinálták meg a szerencséjüket. Sőt, olyan milliárdos is van a listán, aki soha nem szerzett diplomát.

Felsőoktatás Eduline

"Vagy a pénzt, vagy az önállóságunkat veszik el"

Elolvasom

Nem adja a nevét az intézmény feldarabolásához a Budapesti Corvinus Egyetem rektora, de abban egyetért az oktatási államtitkársággal, hogy változtatásokra van szükség. Mészáros Tamás és hat másik egyetem vezetője kedd délután egyeztetett Hoffmann Rózsával, aki az intézménybezárás tervét tagadta, de azt egyértelművé tette, hogy az érintett intézményekben nagy átalakításokat terveznek. A corvinusos hallgatók szerint nem a erős budapesti egyetemeket kellene bedarálni azért, hogy "máshova jusson pénz és energia".

Felsőoktatás Eduline

Újabb egyeztetésekre számít a Corvinus rektora

Elolvasom

További egyeztetések várhatóak a felsőoktatás átalakításáról – tájékoztatta Mészáros Tamás, a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) rektora az egyetem hallgatóit a Hoffmann Rózsa oktatási államtitkárral kedden folytatott megbeszélésről, amelyen több oktatási intézmény vezetőjének társaságában vett részt.

Felsőoktatás Eduline

Megint kihagyták az egyeztetésből a Corvinus rektorát

Elolvasom

Rendkívüli meghallgatást kért Réthelyi Miklós tárcavezetőtől a Budapesti Corvinus Egyetem rektora az intézmény megszüntetéséről szóló hírek miatt. Mészáros Tamás az eduline-nak azt mondta, még mindig nem kapott hivatalos tájékoztatást a kormány terveiről, és arra a csütörtöki felsőoktatási egyeztetésre sem hívták meg, amelyen – Hoffmann Rózsa reggeli nyilatkozata szerint – az államtitkár mellett négy rektor vett részt. A hallgatók aláírásgyűjtésbe kezdtek.

Felsőoktatás Edupress

Közös mesterszakot indít az ELTE és a Corvinus

Elolvasom

Közös biztosítás és pénzügyi matematika mesterszakot indít az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) és a Budapesti Corvinus Egyetem, melyről a két intézmény rektora, Hudecz Ferenc és Mészáros Tamás írt alá megállapodást. A képzés szeptembertől indul, február 15-éig lehetett jelentkezni a két intémzény valamelyikében meghirdetett képzésre. A végzést igazoló oklevélben mindkét intémzény rektorának aláírása szepel majd, az abszolutóriumot abban az intémzényben állítják ki, amelybe a felvételiző jelentkezett.

Felsőoktatás Edupress

Az Audi a legvonzóbb vállalat a műszaki és közgazdász hallgatók körében

Elolvasom

Átadták a Legvonzóbb Vállalat díjat március 5-én. A 16. alkalommal átadott díj alapjául szolgáló kutatásban több mint 4700 közgazdász és műszaki hallgató vett részt, összesen 15 felsőoktatási intézményből. A tíz legvonzóbb vállalat névsorán túl a felmérés eredményéből többek között az is kiderül, hogy a pályakezdő műszaki hallgatók nettó kezdő fizetési elvárásai a 156 és 189 ezer forint között mozognak, míg a közgazdász hallgatók 138 és 177 ezer forint minimális nettó fizetésért is elhelyezkednének, de a fizetés szempontja csak az ötödik, illetve a hetedik helyen áll. A díjat mindkét hallgatói csoport körében az Audi Hungaria Motor Kft. kapta.

Felsőoktatás Edupress

Megvolt az idei harmadik bombariadó is a Corvinuson

Elolvasom

A Budapesti Corvinus Egyetem Fővám téri épületeit kellett szerdán megint kiüríteni bombariadó miatt, az idén immár harmadszor. Béres László ezredes szerint nem lehet egyértelműen kijelenti, hogy a vizsgaidőszakkal van összefüggésben a sorozatos bombariadó. A IX. kerületi kapitányság széleskörű nyomozást indított közveszéllyel fenyegetés miatt.

Felsőoktatás Eduline

Mit kezdjek a gazdasági diplomámmal?

Elolvasom

A nagyobb, külföldi tulajdonú, Közép-Magyarországon elhelyezkedő, és exportra termelő cégek szívják fel a legtöbb pályakezdő közgazdászt és pénzügyest. A kisebb cégek sokat akarnak alkalmazottaiktól, és jobban félnek a friss diplomásoktól, - akik viszont a Big4-ról álmodoznak, fizetési igényeik pedig sokszor jóval túllépik a reális határt. Munkaerő-piaci körkép a gazdasági végzettségűek szemével.

1 2 3 4 5 6 7 8 9