Közoktatás Eduline

A BME-n képzik a cégek saját vezetőiket

Elolvasom

Nyolcadik tanévét kezdi a KPMG-BME Akadémia, a KPMG és Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem közös oktatási szervezete. A tanévnyitón a résztvevők megismerhették a 2008/2009-es tanév portfólióját és az Akadémia eddigi eredményeit is. Tavaly csaknem 300 cég, szervezet mintegy 2800 dolgozója vett rész a kurzusokon, ez mintegy 47 százalékos bővülés az előző tanévhez képest.

Közoktatás Edupress

Német-Magyar Felsőoktatási Napok

Elolvasom

A Német Felsőoktatási Csereszolgálat (DAAD) a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) valamint a budapesti Német Nagykövetség együttműködésével első alkalommal rendezi meg a Német-Magyar Felsőoktatási Napokat szeptember 26-án és 27-én. A program azokat a magyar hallgatókat, diplomásokat és doktoranduszokat valamint a kutatókat, tudósokat felsőoktatási intézmények adminisztrátorait és tanárait célozza meg, akik németországi tanulmányok, kutatás és oktatás iránt érdeklődnek.

Közoktatás Edupress

Műszaki képzés indul a Modern Üzleti Tudományok Főiskoláján

Elolvasom

Mechatronikai és logisztikai szakemberek képzése kezdődik meg szeptembertől a tatabányai Modern Üzleti Tudományok Főiskoláján (MÜTF) - ismertette a főiskola rektora az intézmény tanévnyitóján. Az új képzés oktatási programját a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel együttműködve dolgozták ki. Az elméleti oktatást a főiskolán kapják a hallgatók, a gyakorlatot pedig a közelmúltban egymilliárd forintos beruházással létrehozott Térségi Integrált Szakképzési Központban és a Péch Antal Szakközépiskolában sajátítják el.

Közoktatás Edupress

10 éves a BME Természettudományi Kara

Elolvasom

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Természettudományi Kara szeptember 15-én ünnepi üléssel köszönti alapításának 10 éves évfordulóját. A Műegyetemen a természettudományos képzés olyan kiváló elődökre tekinthet vissza, mint a Nobel-díjassá lett tanítványok közül Gábor Dénes és Wigner Jenő, de hallgatóként vagy oktatóként Bay Zoltán, Kármán Tódor, Szilárd Leó, Teller Ede neve is megkerülhetetlen.

1
7 8 9 10 11 12 13