szerző:
Eduline

Andor György, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem gazdasági karának tavaly menesztett dékánja is elkezdi a munkát az egyetemen, olyan tárgyakat visz, amelyeket más nem tud oktatni.

©

Már hétfőn folytatják a tanítást a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) gazdasági karán az onnan az Eötvös Loránd Tudományegyetemre (ELTE) távozó oktatók – írja a Magyar Nemzet, hozzátéve, visszatér Andor György korábbi dékán is.

A BME GTK volt dékánját, Andor Györgyöt novemberben menesztette az egyetem vezetése, miután kiderült, a kart érintő problémák miatt a dékán egyeztetésekbe kezdett az Eötvös Loránd Tudományegyetemmel (ELTE) egy esetleges kiválásról-beolvadásról

A BME gazdasági karát nyáron hagyta ott mintegy negyven oktató, és ment át az ELTE formálódó gazdasági intézetébe, sajtóhírek szerint azért, mert a BME-n állítólag nem teljesült az intézmény ígérete, hogy megoldást találnak a GTK által korábban felvetett problémák orvoslására.

Az őszi félév megkezdése előtt a két egyetem azonban megállapodást kötött. Az együttműködés lényege, hogy az ELTE GTI munkatársai a most következő tanévben a BME GTK összes gazdaságtudományi alap- és nappali mesterszakján, a számvitel mesterszakon, valamint az MBA szak kifutó évfolyamán oktatják a pénzügyi, számviteli és jogi tárgyakat, illetve e témakörökben továbbviszik a projektfeladatok, szakdolgozatok, diplomatervek konzultációit is.

Mi lesz a BME gazdasági karával? Megállapodott az ELTE és a Műegyetem

Az ELTE Gazdálkodástudományi Intézete (GTI) átmeneti jelleggel oktatási szolgáltatást végez a BME Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar (GTK) képzésein. Mint korábban mi is írtunk róla, nagy gondokkal kellett megküzdeni a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemnek a tanévkezdés előtt. A gazdaságtudományi karról távozott negyven oktató hiánya felboríthatta volna az intézmény életét, azonban most már hivatalosan is megállapodtak az oktatókat átvevő ELTE-vel.