szerző:
Eduline

Névtelen e-mailt kapott a Műegyetem gazdasági karának megbízott dékánja, bizalmi szavazást kért saját maga ellen.

©

Az aktuális ügyek mellett néhány kisebb súlyú személyi döntésre lehetett számítani a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem gazdasági karának keddi kari tanácsülésén - derül ki a kar honlapján megjelent beszámolóból.

Margitay Tihamér, a kar megbízott dékánja azonban már az ülés elején bejelentette, hogy bizalmi szavazást kíván kezdeményezni önmaga ellen, az ülést megelőző napon ugyanis egy névtelen, de érzékelhetően több oktatót tömörítő e-mailben arra szólították fel Margitayt, hogy mondjon le tisztéről.

A titkos szavazáson 7-en szavaztak a dékán lemondására, 18-an a maradására.

Az egyetem vezetésével kötött megállapodás során néhány pontban nem jutottak a felek dűlőre két hete, például az eltávolított Andor György dékán rehabilitálásában sem, erre továbbra is várják a rektori hivatal javaslatait a GTK-n.

Itt a minisztériumi döntés: marad a BME-nél a gazdasági kar

A jövőben is a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) részeként működik majd a gazdaság- és társadalomtudományi kar, amely mégsem csatlakozik az ELTE-hez. Az oktatási államtitkárság közleményében rámutatott: a BME vezetése érdemi tárgyalásokat kezdett a kar vezetőivel, paritásos bizottságot állított fel a nyitott kérdések rendezésére, és kidolgozott egy kompromisszumos javaslatot, amit a szenátus megszavazott.