Egyéb Eduline

Tanulási technikák: jógától a hipnózisig

Elolvasom

Sokszor csak ülünk az órán vagy a könyv fölött és nem tudjuk mihez is kezdjünk az anyaggal. Pedig ma már a "hagyományos" magoláson kívül sokféle tanulási technika közül választhatunk: az alfában tanulástól – a Cornell - módszerig. Ha rászánunk kis időt az életünkből arra, hogy megtanuljuk, hogyan is tanuljunk, sokkal könnyebben fog menni, és nem is lesz olyan lelketlen a biflázás.

Közoktatás Eduline

A jó jegyzet jó jegyhez vezet

Elolvasom

Ha a legjobb iskolába, egyetemre szeretnél bejutni, ahhoz igazán sokat kell tanulni, illetve legjobb, ha a suliban töltött időt okosan használod fel. Ez azt jelenti, hogy érdemes odafigyelni és a hallottakat egy jól használható jegyzet formájában rögzíteni. Mitől jó egy jegyzet? Cikkünkből megtudhatod.

Közoktatás Eduline

Turbózd fel a memóriád az érettségire

Elolvasom

Töménytelen mennyiségű adatot kell megtanulnod a rövid idő alatt? A „memóriafogas” módszere által a tanulás eddig ismeretlen, szórakoztató oldaláról mutatkozik be neked. Próbáld ki te is, meglátod nálad is működik majd!

Közoktatás Eduline

Tanulni kell a tanulást is

Elolvasom

Hajnalig tartó görnyedés a jegyzetek felett, kilátástalannak tűnő harc a mérhetetlen információtömeggel, a végeérhetetlen ismétlések ismétlése – mindezt miért? A tanulásért, a jó, jobb jegyért, a vizsgán átcsúszásért. Pedig tanulni lehet könnyedén is, és a magabiztos tudás nyugalommal, sőt mi több örömmel tölt el. Csak tudni kell a tanulás mechanizumusát és módját.

Közoktatás Szabó Gyöngyvér

Szexi popsztár-jogász kettes matekkal

Elolvasom

Hogyan sikerülhet valakinek kettes matematika érettségi után eljuttnia odáig, hogy jogból doktoráljon, miközben tanulás mellett sikeres zenei pályát is befut? Völgyesi Gabinak a Unique énekesének sikerült. Kíváncsiságból megkérdeztük, hogy csinálta.