Többek között erről is beszélt az oktatási államtitkár egy konferencián.  Tovább »

A kormány támogatni fogja a plusz egy év, azaz a kilenc évfolyamos általános iskola bevezetését, de pontosan be kell mutatni, hogy az az elvárt...  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Bár a legtöbb iskola a szülők segítségét kéri már abban is, hogy legyen wc-papír a diákoknak vagy tudjanak fénymásolni a tanárok, Czunyiné Bertalan...  Tovább »

Több neuralgikus pontot is hozhat az új tanév Galló Istvánné szerint, ezek között említhető a szakképzési rendszer átalakítása, a Klik adósságai, a...  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Szolgalelkű tanár csak szolgalelkű diákot fog nevelni – mondta Mendrey László, aki szerint a pedagógus etikai kódex ósdi felfogású.  Tovább »

A köznevelési államtitkár szerint a kilenc évfolyamos iskola az egyik lehetséges jó válasz a köznevelés tartalmi megerősítésére, s ennek társadalmi...  Tovább »

Radó Péter kutató, egyetemi oktató szerint a kilencosztályos iskola ötlete csak alibifoci.  Tovább »

Az iskolában ma bűvészmutatvány összeállítani az órarendet, a jelenlegi tanterv túl sok - így látja Czunyiné Bertalan Judit.  Tovább »

A kilenc évfolyamos általános iskolai rendszer bevezetésének lehetőségeiről, valamint a köznevelési rendszert érintő egyéb kérdésekről egyeztetett...  Tovább »

Pokorni Zoltán kritikus szavakkal illette a közoktatás átszervezését.  Tovább »

A kilencéves általános iskolákról és a szakképzés átalakításáról is beszélt Czunyiné Bertalan Judit.  Tovább »

A tanév rendjének átgondolása indokolt, azonban szigorúan össze kellene kötni a tananyag mennyiségének és így a tanítási napok számának...  Tovább »

Még a nyáron dönthet a kormány a kilencéves általános iskola bevezetésének tervezetéről – írta az Origo.  Tovább »

Nem egy kilencedik évfolyam bevezetésére lenne szükség az általános iskolákban, hanem jelentős tananyagcsökkentésre, mivel az alapkészségek...  Tovább »

A gyerekekkel nem szabad kísérletezni – írja Pokorni Zoltán, a Fidesz oktatáspolitikusa a HVG-ben a kilenc évfolyamos alapképzés dilemmáit körüljáró...  Tovább »

hirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X