Az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Debreceni Egyetem vezeti a HVG jogi képzésterületi rangsorát.  Tovább »

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem bölcsészettudományi és természettudományi kara, valamint a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kara vezeti...  Tovább »

hirdetés
hirdetés

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki Kara, az Eötvös Loránd Tudományegyetem fizikusképzése és a Semmelweis Egyetem is...  Tovább »

Meglepő győztese van a Times Higher Education felsőoktatási világrangsorának.  Tovább »

hirdetés

Vegyes hetet zártunk: hat egyetem került a legelismertebb nemzetközi egyetemi rangsorra, közben kiderült, hogy sorozatos nemi erőszak történhetett...  Tovább »

A tavalyi négy helyett az idén már hat magyar egyetemet soroltak a világ legjobb felsőoktatási intézményei közé a Quacquarelli Symonds (QS)...  Tovább »

A tsinghuai és a pekingi egyetem betört a legjobb felsőoktatási intézmények közé.  Tovább »

Az ELTE-t leszámítvan nem került magyar egyetem a top 500-ba.  Tovább »

Egyre nagyobb figyelem irányul az úgynevezett STEM-egyetemekre, a neves szaklap is a legjobb 21 amerikai intézmény nyomába eredt.  Tovább »

A legfontosabb rangsorok közé tartozó The Guardian University Guide idén is a Cambridge-i Egyetemet hozta ki az első helyen, 10 hallgatóból 9...  Tovább »

Korábban bemutattuk a Quacquarelli Symonds társaság, azaz a QS egyetemi rangsorát, ám a legjobb magyar eredményről érdemes külön is megemlékezni.  Tovább »

Bár túl sok pozitív hírről nem számolhattunk be nektek 2015-ből, de azért akadt egy-két jó dolog - a magyar egyetemek az anyagi nehézségek ellenére...  Tovább »

Egy hónappal ezelőtt jelent meg a HVG rangsor - Diploma 2016, amely a hallgatók és az oktatók teljesítménye alapján rangsorolja a magyarországi...  Tovább »

Ismét összeállította a feltörekvő és a BRICS-államok (Brazília, Oroszország, India, Kína, Dél-afrikai Köztársaság) egyetemeinek kétszázas rangsorát...  Tovább »

A Károli Gáspár Református Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem vezeti a HVG...  Tovább »

hirdetés