Közoktatás Edupress

A MÜTF a sérült gyermekekért

Elolvasom

A Modern Üzleti Tudományok Főiskolája (MÜTF) szeptember 7-én jubileumi bált rendezett, melynek teljes tombola bevételét - a Gyermekotthon által ellátott küzdelmes feladatot elismerve - felajánlotta a tatabányai Szent József Szociális Szolgáltató Központ Fogyatékos Gyermekek Otthonának.

Közoktatás Edupress

Orvostani társaság alakult Pécsett

Elolvasom

A Pécsi Tudományegyetem ÁOK Infektológiai, Katasztrófaorvostani és Oxyológiai Intézet keretén belül megalakult az "Utazás-egészségügyi Orvostani Társaság", melynek célja a magyar utazás-egészségügy fejlesztése, a tagok tudományos ismereteinek bővítése és orvosetikai nevelése.

Közoktatás Edupress

A BMF is részt vett a rodoszi konferencián

Elolvasom

A Budapesti Műszaki Főiskola (BMF) görög társintézménye, az Alkalmazott Informatika és Multimédia Intézet rendezte meg augusztus végén a 5th International Conference on New Horizons in Industry, Business and Education (NHIBE) elnevezésű konferenciát Rodoszon.

Közoktatás Edupress

TézEUsz 2011 - Pályázat az EU-elnökségi stratégiához

Elolvasom

Az EU-vonal támogatásával a 2007-2008 tanévben tanulmányi diákkonferenciákat és versenyeket szerveznek, Göncz Kinga külügyminiszter védnökségében, TézEUsz 2011 néven. A versenyen öt különböző témakörben kell a pályázóknak kifejteniük téziseiket az EU-elnökségi stratégiához kapcsolódóan. A tézisek leadási határideje október 31.

Közoktatás Edupress

Kegyelem - nemzetközi amatőrfilmszemle

Elolvasom

Október végéig lehet még benyújtani filmes pályamunkákat a Faludi Ferenc Akadémia kegyelem témájú XII. nemzetközi amatőrfilm-szemléjére kisjáték-, kísérleti- és dokumentumfilm kategóriában. Az elmúlt években szinte a világ minden tájáról érkeztek pályamunkák, de a leghangsúlyosabb a hazai főiskolások, egyetemisták jelenléte. Sok tehetséges fiatal számára jelent ez alkotási és bemutatkozási lehetőséget, a nyerteseknek pedig szakmai ösztöndíjakat, médianyilvánosságot, anyagi támogatást és technikai hátteret ajánl fel az Akadémia.

Közoktatás Edupress

Nyelvek Európai Napja van ma

Elolvasom

Az Európa Tanács 48 tagállamában hetedik alkalommal ünneplik a Nyelvek Európai Napját szeptember 26-án. Az esemény az Európa Tanács kezdeményezésére indult el a Nyelvek Európai Évének 2001-es sikerét követően azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet az egész életen át tartó nyelvtanulás fontosságára, valamint az iskolai nyelvtanulás jelentőségére.

Közoktatás Edupress

OECD-javaslat az esélyegyenlőség megteremtéséért

Elolvasom

Tíz fő szakpolitikai javaslatot terjeszt elő az októberben megjelenő Ne legyen több iskolai kudarc! - Tíz lépés az oktatási esélyegyenlőség felé című, 2007-ben készült OECD-jelentés. Az Equity-projekt jelentése amellett érvel, hogy az oktatási rendszereknek igazságosnak és befogadónak kell lenniük felépítésükben, gyakorlataikban és az erőforrás-elosztásban.

Közoktatás Edupress

Egységes az üzleti képzés Magyarországon

Elolvasom

Lezárult az a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program keretében megvalósuló projekt, melyben az üzleti képzések alapképzésben oktatott tantervi, tartárgyi tematikáját 29 intézmény együttműködéssel kidolgozta. Az új egységes tananyag, amely inkább igazodási pont, zsinórmérték az intézmények számára, újszerű kezdeményezés az Európai Unióban és Magyarországon - mondta Roóz József, a Budapesti Gazdasági Főiskola rector emeritusa.

Közoktatás Edupress

Koszorús: A tandíj ellen kell voksolni a népszavazáson

Elolvasom

A tandíj elutasítására szólította fel a magyar állampolgárokat a Fidelitas alelnöke. Koszorús László a Fidelitas vasárnapi tájékoztatóján hangsúlyozta, a kérdésben tartott népszavazáson mindenkinek nemet kell mondania azokra az intézkedésekre, amellyel elveszik a versenyképes tudás megszerzésének lehetőségét a fiataloktól. Daróczi Dávid kormányszóvivő úgy nyilatkozott: "a fiatalok többsége megértette: a felsőoktatási rendszer átalakítása arról szól, hogy a diákok jobban felszerelt iskolákban, használható diplomát kapjanak". Az OKM szerint a Fidelitas félrevezeti a közvéleményt.

Közoktatás Edupress

Kanada magyarországi nagykövete a NYME-en

Elolvasom

A Nyugat-Magyarországi Egyetemre (NYME) vezetett első hivatalos vidéki útja Pierre Guimond-nak, Kanada magyarországi nagykövetének szeptember 20-án. Az újonnan kinevezett diplomata szeptember 11-én adta át megbízólevelét Sólyom László köztársasági elnöknek, és elsősorban a Kanadai Nagykövetség és a Nádasdy Ferenc Alapítvány utazó kiállításának megnyitására látogatott Sopronba.

Közoktatás Edupress

Beszélgetés a jövő információs társadalmáról

Elolvasom

A BME Információs Társadalom és Trendkutató Központja A jövő információs társadalma - Magyarország 50 év múlva. A tudomány és a képzelet találkozása címmel tart klub beszélgetést szeptember 28-án, pénteken, 17:15 órai kezdettel a téma iránt érdeklődőknek. Az eszmecserét a Jövő Házában tartják.

Közoktatás Edupress

Az ezredik Start Plusz kártyás munkavállalót köszöntötték

Elolvasom

Ma közösen köszöntötte az ezredik Start Plusz kártyát kiváltó Koor Bernadettet munkahelyén, egy csepeli kisvállalkozásnál Lamperth Mónika szociális és munkaügyi miniszter, valamint Dr. Szikora János, az APEH elnöke. A számottevő járulékkedvezményt nyújtó Start Plusz és Start Extra program idén júliustól indult. Szeptember közepéig 1927 darabot igényeltek a Start Plusz kártyákból, és 1205 darabot a Start Extra kártyákból.

1
759 760 761 762 763
771