Felsőoktatás Eduline

Hogyan puskáznak az egyetemisták? A legnépszerűbb módszerek

Elolvasom

Valószínűleg a Közép-floridai Egyetem vizsgaközpontja az a hely, ahol a puskázás elleni harc frontvonala húzódik. Rágógumit például tilos bevinni a vizsgára: a rágással ugyanis leplezhető, ha egy diák - anélkül, hogy mobilját a füléhez tartaná - bluetooth-os kapcsolaton keresztül telefonál a termen kívül lévő segítőjének. A diákok által használt 228 számítógépet besüllyesztették az asztalokba, úgyhogy ha valaki megpróbálja lefényképezni a képernyőt - például egy tollba rejtett kamerával -, hogy segítsen egy később tesztet író barátjának, könnyen lebukhat.

Felsőoktatás Eduline

Így trükköznek a vizsgajelentkezéssel a hallgatók

Elolvasom

Elérhetetlen volt a győri Széchenyi István Egyetem Neptun rendszere a vizsgaidőszak előtt: az egyetem főtitkára szerint hiába lenne több szerver, akkor sem tudnának 12 ezren egyszerre belépni a rendszerbe, ahol többek között a vizsgákat vehetik fel a hallgatók. Ráadásul néhány trükköző informatika szakos hallgató miatt szigorítani kellett a neptunos vizsgajelentkezés szabályain.

Felsőoktatás Eduline

Így lehet kibukni az ország legjobb egyetemeiről

Elolvasom

A tantárgyújrafelvételek és vizsgalehetőségek számának korlátozása váltotta ki a legnagyobb felháborodást az új felsőoktatási törvény tervezett változásaival kapcsolatban. Bár a vitás pont egyelőre kikerült a törvénytervezetből, a minisztérium nem állt el szándékától: a kérdést később rendelettel szabályozzák majd. Utánanéztünk, a jelenlegi rendszerben hogyan lehet „kibukni” a legnagyobb hazai egyetemekről.

Felsőoktatás Eduline

Minden, amit tudnod kell az Europass önéletrajzról

Elolvasom

Meghaladta a tízmilliót az Europass önéletrajzot használók száma, sőt egyre népszerűbb a speciális oklevélmelléklet és a nyelvi útlevél is. Mit kell tartalmaznia az önéletrajznak, hogyan érdemes hozzáfognod a megírásához, és mit érdemes kihagyni a bemutatkozásból? A legfontosabb tudnivalók.

Felsőoktatás Eduline

Új ösztöndíj a pécsi doktoranduszoknak

Elolvasom

Természettudományi kutatásokat, termékek előállítását és a munkahelyek bővítését is segítheti a pécsi önkormányzat, a Pécsi Tudományegyetem (PTE), valamint a Richter Gedeon Nyrt. együttműködése, amelyet pénteken írtak alá a baranyai megyeszékhelyen.

Felsőoktatás Eduline

Lebukott a csaló diák: tizenöt milliót fizethet a Harvardnak

Elolvasom

Tíz év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a bíróság azt a 24 éves hallgatót, aki hamisított ajánlólevelekkel és teszteredményekkel jutott be a Harvardra 2007-ben. Adam Wheelertől ezen felül 14 millió forintnak megfelelő összeget követel az amerikai elitegyetem, három év alatt ugyanis ennyi tanulmányi ösztöndíjat és szociális támogatást utaltak át a trükköző diáknak.

Felsőoktatás Eduline

Kritikus a helyzet az egyetemeken: lassan elfogynak a fizikatanárok

Elolvasom

A bolognai rendszer bevezetése óta mesterképzés elvégzéséhez kötik a tanári diploma megszerzését. A hároméves alapképzés után azonban egyre kevesebb diák dönt úgy, hogy a pedagógusi pályát választja – különösen igaz ez a természettudományi karok hallgatóira. Már ma sincs elég fizika-, kémia- és biológiatanár az országban, a helyzet néhány éven belül kritikussá válhat.

Felsőoktatás Eduline

"Torzszülött, agyament az új felsőoktatási törvény tervezete"

Elolvasom

Gúr Nándor (MSZP) országgyűlési képviselő szerint a felsőoktatási intézmények többsége ellehetetlenülne, amennyiben az oktatásért felelős államtitkárság koncepciója megvalósulna, az elképzelés szerint ugyanis csak azon egyetemek, főiskolák működhetnének, amelyek oktatóinak kétharmada tudományos fokozattal rendelkezik.

Felsőoktatás Eduline

Előre eltervezte tettét a pécsi ámokfutó?

Elolvasom

Az Első Pécsi Polgári Lőegylet titkára szerint G. Ákosnak nem volt időpontja lövészetre arra a napra, amikor a vád szerint egy embert megölt, hármat pedig súlyosan megsebesített a Pécsi Tudományegyetem biofizikai intézetében.

Felsőoktatás Eduline

Több százezer diák és tanár adatait "költöztetik" Győrbe

Elolvasom

Kétmilliárd forint európai uniós támogatásból kiépített szerverterem szolgálja ezentúl a közoktatási intézmények, tanulók és pedagógusok adatait kezelő Közoktatási Információs Rendszert, valamint a felsőoktatásban hasonló feladatokat ellátó, az oktatók és hallgatók adatait kezelő Felsőoktatási Információs Rendszert.

1
533 534 535 536 537
571