Felsőoktatás MTI

Friss: mégis emelhetik az ösztöndíjakat jövőre?

Elolvasom

Tárgyalások kezdődnek az elkövetkező hetekben a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) és az oktatási államtitkárság között a hallgatói szervezet Jövőkép programjáról - hangzott el azon a szerdai budapesti sajtótájékoztatón, amelyen Gulyás Tibor, HÖOK elnök átadta összegzésüket Palkovics László oktatási államtitkárnak. A hallgatók első helyen az ösztöndíjak rendezését várják a kabinettől, s érdemi eredményeket szeretnének már szeptemberre.

Felsőoktatás Eduline

Így segítik a tehetséges diákokat a magyar egyetemek

Elolvasom

Egyre több iskola ismerte fel, hogy támogatni kell a tehetséggondozást, bátorítani a diákjaikat arra, hogy felismerjék belső értékeiket és merjék azt kibontakoztatni. Az egyetemi éveik alatt számos feltaláló, kutató indult útjára, többen nemzetközi sikereket tudhatnak maguk mögött.

Közoktatás Eduline

Tehetségközpontot hozna létre Hoffmann Rózsa

Elolvasom

Európai Tehetségközpont létrehozását javasolják Budapesten a tehetséggondozásról szóló, a soros magyar EU-elnökség keretében szombaton záruló nemzetközi konferencia résztvevői; Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár szerint a döntés még ebben kormányzati ciklusban megszülethet.

1 2