Közoktatás Eduline

Vekerdy Tamás: "az a magyar iskola sokkal kevésbé volt kínzó, gyötrő, pusztító iskola, mint a mai"

Elolvasom

Vekerdy Tamás a 80-as évekbeli magyar oktatásról azt nyilatkozta, hogy "gyilkos, mert testileg, lelkileg rongálja a gyerekeket". Most, D. Tóth Krisztának azt mondta, hogy az a magyar iskola, amit akkor ő hevesen kritizált, "sokkal jobb, emberbarátibb, gyerekközelibb, gyerekekről többet tudó, gyerekeket és tanáraikat sokkal kevésbé kínzó, gyötrő, pusztító iskola volt, mint a mai".

Közoktatás Eduline

Megható üzenet jelent meg a Toldy-gimnázium oldalán: fontos, nem csak diákoknak

Elolvasom

"Pihenni, szórakozni, bolondozni (és képességeinket kibontakoztatni): ezek (és sok más) legalább olyan fontosak, mint mindennapos kötelezettségeink teljesítése" - olvasható abban az írásban, amely a budapesti Toldy Ferenc Gimnázium oldalán jelent meg vasárnap. Ebben a középiskolában érettségizett a szombaton elhunyt Fábián Juli énekesnő.

Közoktatás Eduline

Nagyon fontos dolgot üzen Vekerdy Tamás a szülőknek: mi a helyzet a csodagyerekekkel?

Elolvasom

"Gyakorló pszichológusként mindig kissé feszült lettem, amikor azzal kerestek meg, hogy 'az én gyerekem kimagaslóan tehetséges, milyen speciális fejlesztésre volna szüksége?" - idéz egyik könyvéből a Facebookon Vekerdy Tamás pszichológus, aki szerint nagyon ritka, hogy a "csodagyerekek" felnőtt korukba is zseniálisan teljesítenek.

Felsőoktatás Eduline

Így segítik a tehetséges diákokat a magyar egyetemek

Elolvasom

Egyre több iskola ismerte fel, hogy támogatni kell a tehetséggondozást, bátorítani a diákjaikat arra, hogy felismerjék belső értékeiket és merjék azt kibontakoztatni. Az egyetemi éveik alatt számos feltaláló, kutató indult útjára, többen nemzetközi sikereket tudhatnak maguk mögött.

Közoktatás Eduline

Ha léteznek zsenigyerekek, ők azok

Elolvasom

Aelita Andre az absztrakt festészetet, Kieron Williamson az impresszionizmust részesíti előnyben. Edward Tomanek hétévesen a világ egyik legjobb egyetemére jár, Lavinia Ramirez, a "Mini Mozart" pedig kétévesen már koncertet adott. Hat-hétéves tehetségek.

Felnőttképzés Eduline

Szenzációs rákszűrési teszt, "Bustin Jieber" és egy kenyai állatvédő - tehetségek a startvonalon

Elolvasom

Hogyan lehet távol tartani az oroszlánokat a háziállatoktól? Hogyan lehet három centből ráktesztet készíteni? Évről évre tehetséges fiatalok tucatjai mutatják be ötleteiket a TED-konferenciákon. 2010 óta a [email protected] is bemutatkozhatnak azok, akiknek érdekes, hasznos vagy éppen meglepő gondolatuk van.

1 2