Közoktatás MTI

Ingyenes tankönyvekkel a korai iskolaelhagyás ellen?

Elolvasom

A köznevelési helyettes államtitkár szerint óriási előrelépés, hogy már a köznevelésben részt vevő gyermekek 90 százaléka ingyenesen kapja a tankönyveket, mert ez támogatja a kormány szándékát, hogy csökkentse a korai iskolaelhagyás és a lemorzsolódás mértékét.

Közoktatás Unyatyinszki György

Láthatatlanok a romák a tankönyvekben, katasztrófa eddig az állami tankönyvrendszer

Elolvasom

Az elmúlt években indult meg egy folyamat, hogy a roma és cigány kultúra és történelem is szerepet kapjon a tankönyvekben. Néhány gyenge próbálkozás mellett teljesen kimaradt a romák bemutatása, teljes generációk nőttek fel úgy, hogy semmit nem tudnak a hazánkban élő kisebbségről, ami táptalaja az előítéleteknek. Katasztrofális helyzetképet kaphattunk a roma kultúra napján Palkovics László államtitkár jelenlétében a magyar tankönyvírás problémáiról, amely nem csak a cigányság, hanem a teljes magyar társadalom problémája.

Közoktatás Eduline

"Súlyosan fertőző dolgok" is kerültek egyes tankönyvekbe

Elolvasom

Éles vita folyt a Történelemtanárok Egyletének (TTE) rendezvényén a kísérleti ötödikes és kilencedikes tankönyvről. Ez az esemény is igazolta: elhibázott döntés volt szétverni a hibái ellenére is jól működő, sokszínű tankönyvpiacot. A vitatott könyvekből jelen pillanatban is több ezer gyerek tanul. – írta a Népszabadság.

Közoktatás MTI

Ilyen tankönyvekből tanulnak szeptembertől 1500 iskolában

Elolvasom

Szeptembertől 1500 iskolába jutnak el a készülő kísérleti tankönyvek, és mind a tankönyvek, mind a hozzájuk kapcsolódó digitális oktatási tananyagok, kiegészítő feladatok elérhetők lesznek a nemzeti oktatási portálon is - mondta el Kaposi József, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) főigazgatója egy hétfői sajtóbeszélgetésen Budapesten.

Közoktatás Eduline

Véget érhet a tankönyvháború Szlovákiában

Elolvasom

Megfelelnek a szlovák állami kerettanterv követelményeinek a magyar gimnáziumok számára készült történelemtankönyvek, ezért ismét felkerülhetnek a tankönyvrendelési listára - közölte a Bumm.sk szlovákiai magyar hírportál.

Közoktatás Eduline

Képek: készülnek a tankönyvek a következő tanévre

Elolvasom

Az ország legnagyobb könyvgyárában, a debreceni Alföldi Nyomdában megkezdődött a jövő tanév tankönyveinek nyomtatása. A nyomdában készült példatárakat, munkafüzeteket, tankönyveket közel 450.000 tanuló használja. Az év második negyedévében elkészülő 4 millió, főként általános iskolai tankönyv a társaság árbevételének 15 százalékát jelenti.

1 2 3 4