szerző:
Eduline

Hétfő éjfélig jelentkezhetnek azok a diákok a pótfelvételire, azok az általános eljárásban egyetlen általuk megjelölt főiskolára, egyetemre sem kerültek be, vagy idén nem jelentkeztek felsőoktatási képzésre. Ingyenes nyelvtanfolyamok indulnak szeptemberben egy újabb diplomamentő csomag keretében - a hét oktatási hírei.

 

©

Hétfő éjfélig lehet a pótfelvételire jelentkezni

Augusztus 6-án van az utolsó lehetőség arra, hogy jelentkezhessenek a diákoknak a felsőoktatásba. A pótfelvételi eljárásra azok, akik az általános eljárásban egyetlen általuk megjelölt főiskolára, egyetemre sem kerültek be, vagy idén nem jelentkeztek felsőoktatási képzésre. Pótfelvételivel egy felsőoktatási intézmény egy képzésére lehet jelentkezni. A meghirdetett képzések - kevés kivétellel - önköltséges formában indulnak. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Ingyenes nyelvtanfolyamok indulnak szeptemberben

Augusztusban hozzák nyilvánosságra az újabb diplomamentő csomaggal kapcsolatos nyelvtanfolyamok információit. A nyelvtanfolyamok 2019 végéig tartanak és 2020 első felében kell igazolni a nyelvvizsga teljesítését.Több mint 90 ezren lehetnek, akiknek záróvizsgája van, de nyelvvizsga hiányában nem kaphatnak diplomát. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Jönnek az ingyenes nyelvtanfolyamok: megvannak a részletek

Szeptemberben indulnak a Diplomamentő II program ingyenes nyelvtanfolyamai. Összeszedtük a legfontosabb infókat a programról. Milyen nyelvtanfolyamokra lehet jelentkezni? Angol, francia, német, olasz, orosz és spanyol nyelvi képzésekre lehet jelentkezni, legalább B2-es szintűre. De a program a szakmai nyelvvizsga megszerzését is támogatja, több egyetemi-főiskolai szakon ugyanis ez a diplomaszerzés feltétele.

Új néven folytatja a korábbi Zsigmond Király Egyetem

Milton Friedman Nobel-díjas közgazdász nevét veszi fel a Zsigmond Király Egyetem (ZSKE). Az Országgyűlés július végén elfogadta az intézmény névváltoztatási kérelmét, így az egyetem ettől kezdve hivatalosan is ezt használja. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Már úton vannak az idei tankönyvek az iskolákba

Elindult a 2018-19-es tanév tankönyveinek kiszállítása az iskolákba. Az alaprendelések 12,5 millió tankönyve augusztus végéig érkezik meg az intézményekbe. Azoknak a diákoknak - a 10., 11., 12. évfolyamon -, akiknek fizetniük kell a tankönyvekért, a fizetési határidő szeptember 15. vagy a kézhezvételtől számított 15 nap. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Diplomák vesztek el: lejárt a határidő azoknak, akik nem záróvizsgáztak

A felsőoktatási államtitkárság egy rendeletmódosítással 2018 szeptember 1-ig adott haladékot azok számára, akik 2005 előtt kezdték meg tanulmányaikat a felsőoktatásban, de máig nem tették le a záróvizsgát (ők ezt még államvizsga néven ismerhették meg). A döntés 2015-ben született, akkor 2016 szeptember 1-ig volt lehetőség arra, hogy az abszolutóriumot megszerezzék az érintettek. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Még van esély: pótfelvételivel bekerülhettek egyetemre, akár ingyen is

Holnap éjfélig lehet még jelentkezni egyetemre, főiskolára pótfelvételi eljárással. Korábban már összegyűjtöttük, hogy mennyibe kerülnek a legnépszerűbb alapképzések, most a mesterképzéseket néztük meg. Még van remény, hiszen akadnak államilag támogatott helyek is. Korábban már összegyűjtöttük, hogy a 2018-as felvételi legnépszerűbb alapképzései mennyibe kerülnek, ha pótfelvételivel vesznek fel titeket.