szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A 2020/2021-es tanévtől a 10-12. évfolyamosok és a 13-16. szakképzési évfolyamok tanulói is ingyen kapják majd a tankönyveket – derül ki a pénteki Magyar Közlönyből.

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat kitér arra: a 10-12. évfolyamosok mellett az első szakképesítést megszerző 13-16. évfolyamosok is térítésmentesen kapják majd meg a tankönyveket.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere csütörtökön jelentette be: 2020-ra minden alap- és középfokú képzésben résztvevő, valamint az első szakképesítését megszerző tanuló ingyenesen juthat hozzá a tankönyvekhez.

Amikor a program 2013-ban elindult, csak az első évfolyamosok kaptak ingyen tankönyvet, 2018-ban már egymillió volt az érintettek száma - mondta a miniszter, hozzátéve, az állam akkor több mint 12 milliárd forintot költött tankönyvtámogatásra.

Kásler: 2020-ra a középiskolások is térítésmentesen kapják majd a tankönyveket

2020-ra minden alap- és középfokú képzésben résztvevő, valamint az első szakképesítését megszerző tanuló ingyenesen juthat hozzá a tankönyvekhez - közölte az emberi erőforrások minisztere csütörtökön az M1 aktuális csatornán.