Felnőttképzés Eduline

Néhány év múlva jön a feketeleves: sorra tűnhetnek el a szakmák?

Elolvasom

Már nemcsak a betanított munkások, de a diplomások állásait is fenyegeti az automatizáció, a robotok és a mesterséges intelligencia. Felértékelődhetnek viszont a morális kérdésekkel foglalkozó szakmák, miután óriási kockázatot jelent, hogy akik hatalmat adnak a gépeknek, azok azt megfelelő tudatossággal teszik-e. A Campus Plusz 2017 cikke.

Felnőttképzés MTI

Hatalmas az OKJ-s választék, 700 szakma közül választhatnak a diákok

Elolvasom

Mintegy 700, az Országos Képzési Jegyzékben (OKJ) szereplő szakmából választhatnak az iskola- és pályaválasztás előtt állók - mondta Pölöskei Gáborné, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára kedden a SzakMÁzz! Budapest pályaválasztási kiállítás megnyitóján a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban.

Felsőoktatás Eduline

Három sorozat, ami eldönthette ki leszel

Elolvasom

Ügyvédek, orvosok, nyomozók, pr- és kommunikációs szakemberek, újságírók - mind mind voltak már központi szereplői egy-egy televíziós sikerszériának, kérdés viszont hogy ez mennyire hathatott a fiatal nézőkre és befolyásolhatta-e egyáltalán őket, mikor évekkel később a felvételi jelentkezési lapjukat töltötték ki.

Felsőoktatás Eduline

Diákok dolgoznak az Audinál

Elolvasom

Nyolcvanöt szakmunkástanuló kezdi meg gyakorlati tanulmányait a napokban az Audi Hungaria Motor Kft-nél. A győri vállalat tíz szakmában kínál gyakorlati helyet a városban működő szakiskolák diákjainak.

Közoktatás Eduline

Tapétáznak, mázolnak a sztárok!

Elolvasom

A héten országszerte fiatalokkal teli autóbuszok indulnak a fővárosba, ahol ismét igazi megmérettetésre készülnek az immár második Szakma sztár fesztivál résztvevői. Tetőfokára hág az izgalom, hiszen nemcsak a helyezés a tét, hanem az is, hogy aki nyer, nem kell már a szakmai záróvizsga miatt izgulnia.