Érettségi-felvételi Eduline

A hét hírei: a felvételi pontszámoktól a legjobb mobilappokig

Elolvasom

Elutasította az Alkotmánybíróság egy tankönyvkiadó indítványát, aki szerint jogellenesen államosították a tankönyvpiacot. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete is tárgyalásokat kezdett a minisztériummal. Már lehet jelentkezni a tavaszi érettségire, és megjelent a felsőoktatási felvételi tájékoztató hivatalos kiegészítése. Öt, halogatás elleni appot mutattunk be. A hét hírei és cikkei.

Közoktatás Eduline

Gimnáziumok célkeresztben?

Elolvasom

Az egyetemi-főiskolai rendszert is megroppanthatja, ha a kormány valóban visszavágja a gimnáziumi férőhelyek számát, ami főleg vidéken zárhat el gyerekeket a továbbtanulástól - írja e heti számában a HVG.

Felnőttképzés Czervan Andrea

Teljesen átszabják az OKJ rendszerét: drágább lesz a felnőttképzés

Elolvasom

Felére csökken a szakképesítések száma, januártól számos tanfolyamon többszörösére nő az óraszám, így a képzések ára is magasabb lesz – ilyen hatásai lesznek az új Országos Képzési Jegyzéknek, amely az eduline-nak nyilatkozó szakértők szerint itt-ott ellentmondásos és nehezen értelmezhető. A változtatásokkal az iskolarendszerű és a nem OKJ-s képzéseket indító intézmények járnak jól.

Közoktatás Eduline

Réthelyi: új formát kell találni a tanárképzésnek

Elolvasom

Az oktatás területét érintő változások sorában első helyen szerepel a pedagógusok képzésének átalakítása, megbecsülésüknek, társadalmi rangjuknak és anyagi elismertségüknek visszaadása - jelentette ki a nemzeti erőforrás miniszter kedden Keszthelyen, a Vajda János Gimnázium tanulóinak szervezett felsőoktatási tájékoztató megnyitóján.

Felnőttképzés Eduline

Presztízsdiploma helyett szakmák: radikális átalakítás a szakképzésben

Elolvasom

Három éves, és gyakorlatorientált szakképzés, a gazdasági igények folyamatos követése, tíz év alatt egymillió új munkahely, szakképzési papírgyártás helyett több gyakorlati eredmény – ilyen és ehhez hasonló hangzatos célok fogalmazódtak meg a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Kereskedelmi és Iparkamara által jegyzett sajtótájékoztatón, melyet a szakképzés átalakításának új irányvonalaival kapcsolatban tartottak. Magyarországon huszonhét százalékos a fiatalkori munkanélküliség.

1 2 3 4 5 6 7