szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A köznevelési államtitkár szerint rendszerszinten nincs tanárhiány, mindeközben 2019 második negyedévében 4543 üres álláshely volt az oktatásban. A kormánnyal tárgyalnak a felsőoktatási dolgozók és megvan, mikor lesz a 2020-as Educatio kiállítás. A hét hírei röviden.

Itt vannak az adatok: több ezer munkavállaló hiányzik az oktatásból

2019 második negyedévében 4543 üres álláshely volt az oktatásban. 2016 első negyedévéhez képest 806 fővel több hiányzik az iskolákból, akkor 3737 volt a betöltetlen állások száma - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataiból. 

Mindeközben Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár arról beszélt, rendszerszinten nincs tanárhiány, a helyi problémák ellen pedig tesz is a kormány a pedagógusok bérének emelésével és a pedagógushallgatóknak szóló ösztöndíjakkal.

Kimarad a nevelőszülői képzés az új szakképzési rendszerből?

A kormány által egyelőre még nem tárgyalt új szakmajegyzéken már sem az alapképzések, sem a részszakképesítések között nem találni nevelőszülői képzést - derült ki a héten.

Megvan, mikor lesz a 2020-as Educatio kiállítás

Január 9-én nyílik meg a 2020-as Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás, a helyszín ismét a Hungexpo lesz. Bővebben itt olvashattok az eseményről.

A kormánnyal tárgyalnak a felsőoktatási dolgozók

Szerdán többek között a felsőoktatás fenntartóváltásáról és finanszírozásáról, illetve az egyetemi bérekről egyeztetett az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) minisztere és a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete (FDSZ). A szakszervezet elnöke az Eduline-nak elmondta: jelentősen megemelt, differenciált bérekre van szükség, és a nem oktató alkalmazottak fizetését is rendezni kell. Az FDSZ javaslatot dolgoz ki.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.