Felsőoktatás Eduline

"Köszönöm, hogy kiállnak mellettem" - tapssal fogadták a SOTE rektorát

Elolvasom

Délután ötkor kezdődött, negyedóra múlva véget is ért a rezidensszövetség és a hallgatói önkormányzatok által szervezett szimpátiatüntetés a Semmelweis Egyetem Üllői úti campusán - az eduline tudósítója szerint körülbelül két-háromszáz egyetemista és oktató gyűlt össze, hogy meghallgassa Tulassay Tivadart, aki vasárnap délután mondott le a SOTE rektori posztjáról. A résztvevők percekig tartó tapssal fogadták az egyetem vezetőjét.

Felsőoktatás Eduline

Egyetemisták foglalták el a SOTE rektori hivatalát a Schmitt-ügy miatt

Elolvasom

Elfoglalták a Semmelweis Egyetem rektori hivatalát a Hallgatói Hálózat aktivistái, akik Tulassay Tivadar rektortól várnak ígéretet arra, hogy az egyetem visszavonja Schmitt Pál doktori címét. A tüntetők közül kilencen úgy döntöttek, az egész éjszakát az irodában töltik, a többiek elhagyták az épületet. A SOTE vezetője csütörtök délután ötkor egyeztetne az egyetemistákkal, reggelre pedig összehívta a doktori tanácsot.

Felsőoktatás Edupress

Az Audi a legvonzóbb vállalat a műszaki és közgazdász hallgatók körében

Elolvasom

Átadták a Legvonzóbb Vállalat díjat március 5-én. A 16. alkalommal átadott díj alapjául szolgáló kutatásban több mint 4700 közgazdász és műszaki hallgató vett részt, összesen 15 felsőoktatási intézményből. A tíz legvonzóbb vállalat névsorán túl a felmérés eredményéből többek között az is kiderül, hogy a pályakezdő műszaki hallgatók nettó kezdő fizetési elvárásai a 156 és 189 ezer forint között mozognak, míg a közgazdász hallgatók 138 és 177 ezer forint minimális nettó fizetésért is elhelyezkednének, de a fizetés szempontja csak az ötödik, illetve a hetedik helyen áll. A díjat mindkét hallgatói csoport körében az Audi Hungaria Motor Kft. kapta.

Közoktatás Edupress

Németországban képez orvosokat a Semmelweis Egyetem

Elolvasom

A Semmelweis Egyetem (SE) Hamburgban, az egyik közkórházzal együttműködésben indít orvosképzést német hallgatóknak Asklepios Medical School néven, ahol hamarosan negyven medikus kezdheti meg tanulmányait. A német vezető egészségügyi konszernnel indított képzés úttörő kezdeményezés Németországban, ahol a SE az első külföldi intézmény, amely megfelel az orvosképzés minőségi elvárásainak - írja a Népszabadság.

1 2 3