Felsőoktatás Eduline

Mit ér az orvosi és az egészségügyi diploma?

Elolvasom

Évek óta jelentős a hiány orvosokból és egészségügyi szakemberekből a munkaerőpiacon. Kérdés azonban, hogy a hosszú évekig tartó tanulás után a frissdiplomások megkapják-e álmaik munkáját és fizetését – és ha nem, elhagyják-e a pályát, vagy esetleg külföldön próbálnak szerencsét.

Felsőoktatás Eduline

Miért jó üzlet az egyetemeknek a külföldi hallgató?

Elolvasom

Jól jár az egyetem, az állam és a hallgató is - nagyjából így lehetne összefoglalni, miért jó üzlet külföldi diákokat felvenni a magyarországi felsőoktatási intézményekbe. Az orvosi egyetemeken tanuló külföldiek borsos, másfél-kétmillió forintos tandíjat fizetnek, ahogy busás összegeket adnak ki a szállásért, az étkezésért és a tankönyvekért is. Ha a létszámuk a következő években elérné 30-35 ezret, milliárdokkal több ütné az állam markát.

Felsőoktatás Eduline

'100 orvostanhallgatóból 7 elhagyja az országot'

Elolvasom

Heti minimum 60 munkaóra és 400 forintos órabér. Erre számíthat az, aki ma fiatal rezidens orvosként elkezd dolgozni valamelyik kórházban. Ehhez képest nem is annyira rossz az elvándorlási arány, pedig a szakemberek már évek óta kongatják a vészharangot: ha nem lesz változás a jövedelmekben akkor - hiába a paraszolvencia „jól működő rendszere” - néhány éven belül komoly orvoshiánnyal nézhetünk szembe.

Felsőoktatás Eduline

2,7 millió eurós támogatást nyert a Semmelweis Egyetem

Elolvasom

A Semmelweis Egyetem Bőrgyógyászati Klinikája több mint 700 millió forintos (2,7 millió eurós) támogatást nyert a Norvég Alaptól; az összeget a Mária utcai épület felújítására, bővítésére fordítják. Az építkezés 2010-ben kezdődik, és várhatóan 2011 első harmadában fejeződik be.

Közoktatás Edupress

Nagy értékű ingatlanjait árulja a Semmelweis Egyetem

Elolvasom

Ismét meghirdette pár nagy értékű, használaton kívüli ingatlanját a Semmelweis Egyetem. A pesti, budai és alsóörsi ingatlanok állami tulajdonban vannak, a vagyonkezelő pedig az egyetem. Az eladásból származó bevétel a jogszabály alapján az intézmény új, már megkezdett beruházásainak pénzügyi forrását biztosíthatja - értesült az Inforádió.

Közoktatás Edupress

Németországban képez orvosokat a Semmelweis Egyetem

Elolvasom

A Semmelweis Egyetem (SE) Hamburgban, az egyik közkórházzal együttműködésben indít orvosképzést német hallgatóknak Asklepios Medical School néven, ahol hamarosan negyven medikus kezdheti meg tanulmányait. A német vezető egészségügyi konszernnel indított képzés úttörő kezdeményezés Németországban, ahol a SE az első külföldi intézmény, amely megfelel az orvosképzés minőségi elvárásainak - írja a Népszabadság.

1
4 5 6 7 8 9 10