Közoktatás Eduline

Videó - Ezer arca volt a sztrájknak

Elolvasom

Bár nem volt teljesen egységes a tanárok szerdai sztrájkja a közelgő év vége és az érettségik miatt, mégis évtizedek óta nem volt ilyen nagy számú pedagógussztrájk. A résztvevők számát egy tisztességes utcai demonstráció is megirigyelné. Sok iskola kongott az ürességtől.

Közoktatás Eduline

Rendkívüli: Megbéníthatja délelőtt a fővárost a holnapi sztrájk, felvonulnak a szakszervezetek

Elolvasom

Galló Istvánné múlt héten ötperces leállásra kérte fel az országot, hogy fejezzék ki szolidaritásukat az április 20-án sztrájkolókkal, jelezve, ha az oktatás nem működik, akkor semmi nem működik. Az őket segítő szakszervezetek reggel 8-tól hatalmas dugót okozhatnak a fővárosban, a legforgalmasabb útvonalon forgalomlassító demonstrációt tartanak.

Felsőoktatás Eduline

Megugrott a gazdasági képzést választók száma

Elolvasom

Néhány kulcságazat a statisztikák szerint továbbra is aggódhat a szakember utánpótlás miatt. Három ágazat ért el érdemi növekedést a felvételizők számára tekintettel, a mezőnyből különösen kiemelkedik a gazdaságtudományi képzésre jelentkezők száma, emellett a pedagógus és a bölcsész életet is újra többen választanák.

Közoktatás Eduline

Szerdán több száz iskolánál tiltakoztak

Elolvasom

Ott is tiltakoznak a diákok, ahol az igazgató határozottan ellenezte az akciót, egy másik iskolánál az igazgató már berendelte a diákokat az irodájába. A legtöbb helyen szülők, tanárok és diákok vegyesen vonultak utcára. Rengeteg iskolánál zajlottak akciók, ott is, ahol előzetesen ezt nem jelentették be.

1 2