Nyelvtanulás Eduline

Itt a lista: ezeken az egyetemeken nem lehet nyelvvizsga nélkül diplomát szerezni

Elolvasom

Nem enyhítenek a nyelvvizsga-követelményeken a nagyobb budapesti és vidéki egyetemek, hiába fogadta el az országgyűlés 2011 decemberében az átmeneti, 2016-ig tartó nyelvvizsga-amnesztiát. Az ELTE, a Corvinus és a BME hallgatói nem kapnak engedményt, igaz, ezekben az intézményekben sokkal kevesebben küzdenek nyelvvizsga-problémával, mint máshol.

Felsőoktatás Eduline

Jön az új OKJ, nincs több pénz az ösztöndíjakra, sztrájkolnak a pedagógusok - ez történt a héten

Elolvasom

Szeptemberig még a jelenlegi feltételek mellett szerezhettek új szakmát munka vagy tanulás mellett: ősztől hosszabbak és drágábbak lesznek az OKJ-s tanfolyamok. Az egyetemi, főiskola hallgatók sem örülhetnek, egyre kevesebb pénz jut a tanulmányi ösztöndíjra. Összegyűjtöttük, mely intézményekben kaphattok diplomát nyelvvizsga nélkül, és az első munkahely megszerzéséhez is találtok segítséget. A hét hírei és cikkei.

Nyelvtanulás Eduline

Itt a lista: ezeken az egyetemeken lehet diplomát szerezni nyelvvizsga nélkül

Elolvasom

Több egyetem és főiskola engedélyezte, sok hallgató pedig ki is használja a nyelvvizsga-amnesztiát: azok a diákok, akik a nyelvvizsga hiánya miatt nem vehették át diplomájukat, 2016-ig nyelvvizsga helyett intézményi vizsgát is tehetnek. A legtöbb helyen ez csak pár ezer forinttal olcsóbb, mint a nyelvvizsgaközpontok által szervezett írásbeli és szóbeli, viszont a feladatok olykor-olykor könnyebbek.

1 2 3 4