Nyelvtanulás Eduline

Így lehet regisztrálni a diplomamentő programra

Elolvasom

Egy napja lehet regisztrálni a kormány által indított diplomamentő programra, és várhatóan április végén el is indulnak az angol, a német és a francia nyelvtanfolyamok. A regisztráció még nem minősül pályázatnak, a pályázati kiírások várhatóan április közepén jelennek meg, és azok is pályázhatnak, akik előzetesen nem regisztráltak.

Nyelvtanulás Eduline

Így ne próbáljuk megszerezni a diplomát

Elolvasom

Vádat emelhetnek egy 28 éves férfi ellen, aki hamis nyelvvizsga-bizonyítványt mutatott be az egyetemen, így próbálta megszerezni diplomáját, amelyet korábban a nyelvvizsga hiánya miatt nem vehetett át. Azt még a tanulmányi osztályon sem értik, miért olyan hamisítványt vásárolt, amelyen 2012-es dátum szerepelt.

Nyelvtanulás Eduline

"Az én nyelvvizsgám árát ki fogja visszafizetni?"

Elolvasom

Megosztja az eduline olvasóit a kormány "diplomamentő" programja - márciustól jelentkezhetnek az ingyenes nyelvtanfolyamokra azok a "majdnemdiplomások", akik már záróvizsgáztak, de a diplomájukat nem vehették át, mert nincs nyelvvizsgájuk. Van, aki szerint a teljes nyelvvizsga-amnesztia lenne a megoldás, mások szerint ez az egyetlen lehetősége azoknak, akik évek óta küzdenek a vizsgával. Olvasói kommentek közül válogattunk.

Nyelvtanulás Eduline

Itt a lista: ezeken az egyetemeken nem lehet nyelvvizsga nélkül diplomát szerezni

Elolvasom

Nem enyhítenek a nyelvvizsga-követelményeken a nagyobb budapesti és vidéki egyetemek, hiába fogadta el az országgyűlés 2011 decemberében az átmeneti, 2016-ig tartó nyelvvizsga-amnesztiát. Az ELTE, a Corvinus és a BME hallgatói nem kapnak engedményt, igaz, ezekben az intézményekben sokkal kevesebben küzdenek nyelvvizsga-problémával, mint máshol.

1 2 3 4 5