szerző:
Eduline

Meghirdették a felsőoktatásban végzettek számára szükséges nyelvvizsga megszerzését segítő újabb diplomamentő programot. Hogyan kell jelentkezni? Pontosan mit kell tennetek, ha szeretnétek megszerezni a diplomátokat, és már csak a nyelvvizsga hiányzik? Hol jelentkezhettek és miket kell feltölteni? Itt az összes fontos teendő.

Az Euroexam összefoglalta, mit kell tennie azoknak, akik szeretnék igénybe venni a diplomamentő nyelvtanfolyamokat. Már nincs sok időtök, teendőtök viszont van bőven, hiszen a pályázatokat szeptember 3-án hétfő délután 2-től lehet beadni.

1. lépés: ellenőrzés

Ellenőrizzétek a záróvizsga igazolásotokon szerepel-e, hogy diplomátokat a nyelvvizsga bemutatása után vehetitek át. Ellenőrizzétek, pontosan milyen megkötés szerepel a nyelvvizsga szintjére és típusára. Ha kell, közvetlenül a Tanulmányi Osztálytól szerezzétek be a fenti papírt, erre szükséged lesz (meg egy csomó másra is).

2. lépés: regisztráció

A jó hír, hogy ezt bármikor megtehetitek, de semmiképp ne halasszátok hétfőig. Itt egyből meg is tehetitek, azonban van, ami nélkül nem kezdhetitek el a regisztrációt, a bankszámlaszámotok, mindenképp készítsétek ki, mielőtt nekiláttok.

3. lépés: okmányok, iratok feltöltése 

Iratok, amiket fel kell töltenetek, és amikre szükségetek lesz a véglegesítéshez:

  • személyi igazolvány/útlevél,
  • lakcímkártya,
  • adókártya,
  • igazolás záróvizsgáról,
  • amennyiben már rendelkeztek írásbeli vagy szóbeli típusú nyelvvizsgával, akkor a bizonyítvány.
©

Ezeket le kell másolnotok és a másolatra kék tollal ráírni: „Alulírott, büntetőjogi felelősségem tudatában nyilatkozom, hogy a másolat az eredetivel mindenben megegyező.” Mivel a pályázatot majd elektronikusan kell benyújtanotok, ezért az így aláírt másolatokat be is kell szkennelnetek (mobillal is fotózhatjátok, de vigyázzatok a képek méretére).  Ha minden megvan, akkor az kattintsatok OFA Forrástára és indulhat a feltöltés. 

4. lépés: nyelviskola kiválasztása

Miután a pályázati anyagokat már letöltöttétek innen, nektek most csak az Egyéni adatlap nevű word doksira lesz szükségetek. Ne zavarjon, ha nem értitek, mi van az oldal tetején és ugorjátok át az 1. pont alatti sok mindent is. Nektek csak a „2. A jelentkező adatai” részben kell kitöltenetek az adataitokat és az egyetemi infókat. A többit bízd a nyelviskolára.

Ha  ezekkel megvagytok, akkor válasszátok ki a számotokra megfelelő intézményt a listáról, nyomtassátok ki az adatlapot és irány a suli, a szintfelmérő. Az ingyenes szintfelmérő alapján ki tudodjátok választani a megfelelő időbeosztású tanfolyamot, ők pedig kitöltik számodra az „Adatlap” millió többi rubrikáját, hogy nektek már csak aláírni kelljen.

5. lépés: legyetek az elsők között

Korábban már regisztráltatok a FORRÁSTÁR oldalon, sőt az összes kért doksi másolatát is feltöltöttétek már, ahogyan a választott nyelviskola (OFA-nyelven képző intézmény) által kitöltött, aláírt „Egyéni adatlapot” is. Szeptember 3-án, hétfőre tehát már mindennel készen vagytok, így amikor 14:00-kor megnyílik a pályázati felület, csak pár gombnyomás kell.

Indulnak az ingyenes nyelvtanfolyamok, hétfőtől lehet jelentkezni

Meghirdették a felsőoktatásban végzettek számára szükséges nyelvvizsga megszerzését segítő újabb diplomamentő programot. A hallgatók 20-22 százaléka a nyelvvizsga hiánya miatt nem kapja meg az abszolutórium és a záróvizsga után diplomáját, jelentős részük pedig később sem szerzi meg az oklevelet Az OFA Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság honlapján közzétett felhívásban azt írták: a pályázati felület megnyitásának tervezett időpontja szeptember 3-a, hétfő 14.00 óra.