szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Október elseje óta igényelhetik a Diákhitel Központtól a nyelvi diákhitelt az egyetemi, főiskolai hallgatók, illetve azok, akik a nyelvvizsga hiánya miatt nem kapták még meg a diplomájukat. Itt vannak a részletek.

A nyelvi diákhitelt aktív vagy passzív hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgatók, illetve olyanok vehetik fel, akik a tanulmányaikat már befejezték, de nyelvvizsga hiányában még nem kapták meg a diplomájukat.

A kölcsön nyelvtanulásra és nyelvvizsgára is fordítható. Egyösszegű hitel vehető fel, ennek legkisebb összege 100 ezer forint, ezen felül 50 ezer forintonként emelkedve legfeljebb 500 ezer forintot lehet igényelni.

A nyelvi diákhitelt maximum öt év alatt kell visszafizetni havi egyenlő részletekben, a törlesztést egy év elteltével kell megkezdeni. A sikeres nyelvvizsga letételét követően - a legtöbb idegennyelv esetében - a hitel kamata 0 százalék lesz. Addig a kamat mértéke megegyezik a Diákhitel1 kamatával, ami jelenleg 1,99 százalék.

Ebben a cikkben segítséget találtok a nyelvtanuláshoz és a nyelvizsgára való felkészüléshez, olvashattok a tanfolyamok és vizsgák áráról, illetve arról, hogy hogyan igényelhetitek vissza a nyelvvizsga árát.

Egyetemisták, figyelem! Így juthattok több százezer forinthoz a szemeszter közben

Milyen összegű diákhitelt kaphattok, ha a félév közben döntötök a felvétele mellett? Olvasói kérdésre válaszolunk.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.