szerző:
MTI

Augusztustól lehet pályázni diplomamentésre, akkor hozzák nyilvánosságra azoknak a felnőttképző intézményeknek a nevét, amelyek csatlakoztak az OFA Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság újabb programjához - tudta meg a Világgazdaság.

©

A lap pénteki cikke idézte az Oktatási Hivatal júniusi adatait, amelyek szerint 91 ezer 595 olyan hallgató van az országban, aki sikeres záróvizsgát tett, de oklevelét a nyelvvizsga hiányában még nem kapta meg.

A program 400 millió forint állami támogatásból valósul meg, a fejenkénti támogatás legfeljebb 300 ezer forint lehet. A pályázóknak legkésőbb 2020. március 31-ig be kell mutatniuk megszerzett nyelvvizsga-bizonyítványukat és az ennek alapján kiadott diplomájukat. A tanfolyamokon angol, francia, német, olasz, orosz és spanyol nyelvet lehet tanulni. A korábbi diplomamentő programban több mint tízezren vettek részt.

Így járhattok ingyenes nyelvtanfolyamokra: itt vannak a legfontosabb infók

Még nem kaptátok meg a diplomátokat, mert nem szereztetek nyelvvizsgát? Új feltételekkel indul újra a diplomamentő program. Kik vehetik igénybe, milyen nyelvekre szól a támogatás? Most minden kérdésre válaszolunk. Milyen nyelveket tanulhattok a támogatással?