szerző:
Eduline

Még nem kaptátok meg a diplomátokat, mert nem szereztetek nyelvvizsgát? Új feltételekkel indul újra a diplomamentő program. Kik vehetik igénybe, milyen nyelvekre szól a támogatás? Most minden kérdésre válaszolunk.

©

Milyen nyelveket tanulhattok a támogatással?

A programban angol, francia, német, olasz, orosz és spanyol nyelvi képzések valósulhatnak meg, a nyelvi képzés szintje legalább B2-es (ez a középfokú nyelvvizsga szintje) lehet, a szakmai nyelvvizsga megszerzését is támogatják - írja honlapján a OFA Nonprofit Kft.

Milyen formában tanulhattok?

Csoportos és egyéni felkészítést is támogatnak.

Újra ingyen lehet nyelvtanfolyamokra járni: megint elindítják a diplomamentő programot

Új feltételekkel indul újra a diplomamentő program, a kormány azoknak nyújt segítséget, akik oklevelüket a nyelvvizsga hiánya miatt nem kapták meg - közölte az OFA Nonprofit Kft. a Magyar Idők szombati számában. Az új programban 1333 fő bevonására van lehetőség, erre a célra 400 millió forint áll rendelkezésre. Az OFA Nonprofit Kft.

Mikor kezdődnek a képzések?

A nyelvi képzések 2018. szeptember közepétől indulhatnak és 2019. december 31-ig kell befejeződniük.

Mennyi támogatást kaphattok?

A képzési támogatás mértéke maximum 300.000 forint.

Meddig kell megszerezni a diplomát?

A támogatottaknak legkésőbb 2020. március 31-ig kell bemutatniuk a megszerzett nyelvvizsga-bizonyítványt és az az alapján kiadott diplomájukat. Amennyiben ez nem történik meg, a teljes támogatási összeget kell visszafizetni.

Rengeteg szülő háborog a Facebookon, ingyenes vonatjegyet kapnak a 18 évesek: a hét hírei

Sok szülőnél kiverte a biztosítékot a szerdai kompetenciamérés tanulói kérdőíve, újraindul a diplomamentő program, néhány dolgot elárult terveiről az új emberierőforrás-miniszter. Ezek voltak a hét hírei. Kiverte a biztosítékot a szülőknél a kompetenciamérés kérdőíve, a Facebookon háborognak Sok szülőnél kiverte a biztosítékot a szerdai kompetenciamérés tanulói kérdőíve, amellyel a diákok szociokulturális hátteréről lehet információt gyűjteni.