Felsőoktatás Eduline

Külföldi hallgatóknak épülnek a magánkollégiumok, közben tízezer férőhely hiányzik

Elolvasom

A lakásárak és a bérleti díjak növekedése, illetve a külföldi diákok számának rohamos növekedése miatt a következő években felfuthat a magánkollégiumi piac Magyarországon, ez azonban a magyar diákok lakhatási problémáit nem fogja megoldani. Egyelőre egy ilyen intézmény működik Magyarországon, amelyben a lakók 90 százaléka külföldi - írja a hvg.hu.

Felsőoktatás Eduline

Egyre kevesebb kollégiumi helyen osztozhatnak a magyar hallgatók?

Elolvasom

Folyamatosan nő a külföldi hallgatók száma a magyar felsőoktatási intézményekben, jó esetben önköltséges képzéseken vesznek részt, olykor milliókat fizetve a hazai egyetemeknek. Egyre többen jönnek ugyanakkor a kormány által 2013-ban életre hívott Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogramon keresztül - írja a Magyar Nemzet.

Felsőoktatás MTI

HÖOK: párttag nem lehet hallgatói önkormányzat tagja

Elolvasom

A fiatalok lakhatási problémáinak kezeléséről, az egyetemi, főiskolai és kollégiumi ingyenes wifiről, valamint a politikai ifjúsági szervezetek felsőoktatási jelenlétéről egyeztetett a Fidelitas és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK): bár az utóbbi ügyben eltérő az álláspontjuk, a lakhatás és az internetelérés fejlesztésében közös nevezőre jutottak.

1 2