szerző:
Eduline

Egyenlőre csak az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra érkező sportolók próbálhatják ki, de nemsokára a diákok is beköltözhetnek a 9,2 milliárd forintból épült komplexumba.

©

Ahogy már mi is írtunk róla, a húszezer négyzetméteres épület új 550 kétágyas szobát jelent, ezen felül Minden szinten van közös társalgó és konyha valamint mosó- és szárítóhelyiség is. A szobák elosztása a következő: egy apartmanból két szoba nyílik, közös zuhanyzóval. Még a gépesítés is megoldott, hiszen minden apartmanhoz tartozik egy-egy hűtőszekrény is.   

©

Az épület légkondicionált.  A kollégium közvetlenül a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ mellett helyezkedik el, az egykori ideiglenes edzőcsarnok helyén, amelyet lebontottak.  

©

Az új kollégium építésével párhozamosan felújították a régi, hétszintes, 450 ágyas kollégiumot is, ahol nem csak a szobákat modernizálták, de belsőépítészeti és villamossági, valamint részleges gépészeti korszerűsítések valósultak meg. - írja az Offmédia.

Nagy építkezés lesz Győrben, felsőoktatási-ipari központot hoznak létre

Letették az alapkövet. Felsőoktatási és Ipari Együttműködések Központ létesül Győrben, aminek alapkövét tegnap tette le Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A Széchenyi István Egyetemen épül az országban az első ilyen központ. Ahogy arra az eseményről beszámoló Kisalföld emlékeztet, az egyetem az Audival alakított ki egy nyitott, kisebb válallkozásokat is bevonó platformot.