Felsőoktatás Eduline

Kollégium, albérlet, saját lakás: hol alszik a diák?

Elolvasom

Kevés a kollégiumi férőhely, a saját lakás elérhetetlen, és egy albérletet kivenni sem éppen olcsó - így lehetne összefoglalni az ingatlanhelyzetet amivel egy átlagos egyetemista találja szembe magát a tanévkezdés előtt. Ígéret már van a kollégiumi férőhelyek növelésére, addig viszont marad a találékonyság azok számára, akik nem akarnak/tudnak vagyonokat költeni a szállásra.

Közoktatás Eduline

Öt tipp kezdő továbbtanulóknak

Elolvasom

Folytatjuk múlt héten elindított sorozatunkat, amelyben komoly és kevésbé komoly tanácsokkal látjuk el azokat akik szeptemberben kezdik meg a főiskolát vagy egyetemet, és még nem igazán tudják, hogy miben is fog ez eltérni a középiskolai élettől. Íme, a térkép az egyetem útvesztőihez, legalábbis ahogy mi látjuk.

Közoktatás Eduline

Egymilliárdba került a debreceni szuper kollégium

Elolvasom

2008. november 18-án átadták a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum kibővített II. számú Kollégiumát. A mintegy 937 millió forint összértékű beruházás PPP-konstrukcióban valósult meg az Oktatási és Kulturális Minisztérium támogatásával. A felújításnak köszönhetően a kollégium jelenleg összesen 319 férőhelyet biztosít a hallgatók számára

Közoktatás Edupress

Költöznek a veszprémi egyetemisták a Központiba

Elolvasom

Megkapta a használatbavételi engedélyt a Pannon Kollégium Kft., a felújított Központi Kollégium üzemeltetője a veszprémi Pannon Egyetemen, így november 18. és 20. között költözhetnek a hallgatók az épületbe. A hosszas felújító munkálatok eredményeként átalakult lakóegységekkel és korszerű lakhatási feltételekkel várja új lakóit a Pannon Egyetem 1964-ben épített Központi Kollégiuma.

Közoktatás Edupress

Albérlet-keresési roham az egyetemi városokban

Elolvasom

A felvételi ponthatárok kihirdetése után azonnal megnőtt az albérletek iránti érdeklődés is, a felsőoktatási intézményekbe felvételt nyert hallgatók számára az ár mellett az egyetem közelsége és a rezsi összege jelenti a két legfontosabb tényezőt - közölte az ingatlanokkal foglalkozó Otthon Centrum.

1
7 8 9 10 11 12 13