Közoktatás Eduline

Iskolai állóháború Bonyhádon: hány intézmény működhet tovább ősztől?

Elolvasom

A szülők szerint a bonyhádi önkormányzat már rég eldöntötte, hogy az Arany János Általános Iskola szeptembertől nem működhet, a polgármester szerint azonban még semmiről nem határoztak – azt azonban elismerte, komoly anyagi gondot okoz, hogy a korábbi 2500 diákkal szemben idén már csak 1250-en tanulnak a város három általános iskolájában.

Közoktatás Eduline

Sorra szűnhetnek meg a Pest megyei zeneiskolák

Elolvasom

Szeptemberben megszűnhetnek Pest megyében azok az alapfokú művészetoktatási intézmények, amelyek fenntartásában nem vesz részt az adott önkormányzat, így számos település kényszerülhet arra, hogy átvegye a működtetési jogokat - közölte a megyeháza szóvivője csütörtökön.

Közoktatás Eduline

A falusi iskolák után a városiakra is lakat kerül

Elolvasom

Dunaújváros, Salgótarján és Tatabánya mellett több kistelepülés és budapesti kerület is bezárja vagy összevonja iskoláit. Kevés a gyerek, sok a kiadás – ezzel magyarázzák döntésüket az önkormányzatok, amelyek évente több mint százmillió forintos megtakarítást remélnek az átszervezésektől. Sok helyen még nem született végleges döntés, ezért egyelőre még nem lehet tudni, hány tanár veszíti el az állását.

Közoktatás Eduline

Ingyen lakással és osztálytermi reklámmal mentik az iskolákat

Elolvasom

Becsődölt az iskolamentési kísérlet a Pest megyei Kemencén. 2010 nyarán még ingyen lakást ajánlott az önkormányzat azoknak a szülőknek, akik vállalták, hogy a helyi általános iskolába járatják gyerekeiket, ma azonban már az épület gázszámlájának kifizetése is megoldhatatlan feladatnak tűnik. A csökkenő diáklétszám és a szegényes oktatási finanszírozás országszerte szokatlan megoldások kipróbálására kényszerítette a polgármestereket és az intézményvezetőket. Van, ahol "házat gyermekért" akcióval, máshol tantermi reklámmal próbálták elkerülni az iskolák megszüntetését.

Közoktatás Eduline

Új influenza: bezártak egy iskolát az Baranyában

Elolvasom

Bezárták kedden a szederkényi általános iskolát, miután hatvan gyerek fertőződött meg az új influenza vírusától - tájékoztatta Schäffer Károly, az Állami Népegészségügy és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) dél-dunántúli regionális tiszti főorvosa.

1
4 5 6 7 8 9 10