szerző:
Eduline

Heteken belül megszűnik az a brit általános iskola, ahová jelenleg két diák jár - adta hírül a BBC.

A walesi Ysgol y Glyn általános iskolája az ország és egyben a világ egyik legkisebb iskolája: egyetlen osztályába mindössze két diák jár. Az intézményben összesen heten dolgoznak, az igazgatón és az igazgatóhelyettesen kívül egy részmunkaidőben foglalkoztatott tanár, egy pedagógiai asszisztens, egy szakács, egy takarító és egy gondnok.

Nagy-Britannia egyik legkisebb iskolája. Két diák, hét alkalmazott
©

A megyei tanács döntése alapján az iskolát októberben bezárják, mert tavaly óta drasztikusan csökkent a gyereklétszám az intézményben – tudta meg a BBC.

Múlt tanévben ugyanis még harminc diák járt az iskolába, egy család kivételével azonban mindenki úgy döntött, hogy gyermeküket másik iskolába íratják. Szeptemberben ezért csupán két tanuló jelent meg a tanévnyitón. A diákok testvérek, akik családjukkal együtt hamarosan elköltöznek a településről – így nemsokára egy tanulója sem marad az intézménynek.

A walesi Ysgol y Glyn iskolájának bezárása ellen tiltakoznak egykori diákok a Facebookon
©

Az iskola bezárása már évekkel ezelőtt is szóba került, akkor a megszüntetés ellen számos egykori diák tiltakozott az intézmény Facebook-oldalán. „Ez a legjobb iskola! Segítsetek, hogy tovább működhessen az intézmény!” – írta az egyik hozzászóló a közösségi portálon még 2010-ben. Skócia legkisebb általános iskolájáról itt találsz képeket.

eduline