Közoktatás Eduline

Képek: így néz ki a világ legkisebb általános iskolája

Elolvasom

A skóciai Eve Morris alighanem a világ legkisebb általános iskolájában kezdi meg tanulmányait két év múlva – a skóciai Rum sziget egyetlen oktatási intézményében mindössze két diák tanul, velük egyetlen tanár foglalkozik. Az iskolaigazgató néhány hónapja elköltözött, és magával vitte három unokáját is – ezzel felére csökkentette a diáklétszámot.

Közoktatás Eduline

Mire elég 300 millió forint?

Elolvasom

Háromszázmillió forintot biztosít a bezárt kistelepülési iskolák újraindításához a kormány az idei költségvetésből. Az elnyerhető összeg iskolánként legfeljebb 30 millió forint – tehát körülbelül tíz intézményt nyithatnak meg szeptemberben. Azt még az érintett önkormányzatoknál sem tudják, hosszú távon miből tartják majd fenn az intézményeket, ez az összeg ugyanis mindössze néhány pedagógus bérére elég.

Közoktatás Eduline

„Nem fogunk düledező iskolaépületekbe terelni diákokat” - interjú Gloviczki Zoltán helyettes államtitkárral

Elolvasom

"Nem számítunk arra, hogy a következő hetekben éles viták robbannak ki az új közoktatási törvény tervezetének legfontosabb elemeiről, rendszerszintű változásokra ugyanis nem kell számítani" – mondta Gloviczki Zoltán közoktatásért felelős helyettes államtitkár, aki az Eduline-nak adott interjúban beszélt az érettségi tervezett módosításáról, a sajátos nevelési igényű diákokról és a kisiskolák újranyitásáról is.