szerző:
Eduline

Felfüggeszthetik a tanítást azokban a brit általános iskolában, ahol a diákok rosszul teljesítettek az országos angol-...

Felfüggeszthetik a tanítást azokban a brit általános iskolában, ahol a diákok rosszul teljesítettek az országos angol- és matematikateszteken. Több mint ezer intézményt fenyeget bezárás – adta hírül a Daily Mail.

©

Bár a kormány milliárdokat költött arra, hogy javítson a közoktatás színvonalán, az országos rangsorok szerint több száz általános iskolában még a legalapvetőbb ismereteket sem képesek elsajátítani a diákok. Az iskolaigazgatók a tanév végéig kaptak haladékot, hogy javítsanak az eredményeken, különben lakat kerülhet az intézményekre.

Tavaly 962 általános iskola nem teljesítette a minimumszintet, idén már 1200-ra emelkedett ezeknek az intézményeknek a száma. „Elkeserítő, hogy a 11 évesek jelentős része sem olvasni, sem számolni nem tud megfelelően. A kormánynak igaza van, valahogyan ösztönözni kell az iskolákat arra, hogy komolyan vegyék a feladatukat” – mondta Alan Smithers professzor, a Buckingham University oktatási és foglalkoztatási kutatóközpontjának igazgatója.

Christine Bowler, a tanári unió elnöke szerint azonban ezt a problémát nem lehet egyik pillanatról a másikra megoldani, az ultimátummal a brit kormány egész egyszerűen megfélemlítette az iskolaigazgatókat.