szerző:
Eduline

Mégis létezik olyan háttértanulmány, amely tanárelbocsátásokat, iskolabezárásokat és a pedagógusok munkaterhének...

Mégis létezik olyan háttértanulmány, amely tanárelbocsátásokat, iskolabezárásokat és a pedagógusok munkaterhének növelését prognosztizálja – ismerte el a csütörtöki oktatási bizottsági ülésen Gloviczki Zoltán közoktatásért felelős helyettes államtitkár.

Gloviczki Zoltán. Ő magyarázkodott Hoffmann helyett a bizottsági ülésen
©

Az fn24.hu múlt héten számolt be arról, hogy a kormány.hu-n nyilvánosságra hozott közoktatási tervezet mellett létezik egy „titkos melléklet”, amely a közoktatás átalakításának veszteseiről szól – a dokumentumról szóló összefoglalónkat itt olvashatod el. Hoffmann Rózsa államtitkár a cikk megjelenése után közleményben cáfolta a melléklet létezését, egy sajtótájékoztatón pedig kijelentette, hogy „az olyannyira titkos, hogy én sem tudok róla”.

Az oktatási bizottság ülésére az államtitkár nem ment el, ezért Gloviczki Zoltán volt kénytelen – ahogy az fn24.hu-nak a jelenlévők fogalmaztak – „elvörösödve menteni a menthetőt”, amikor Hiller István elővette a dokumentumot, amelyen Hoffmann Rózsa és Réthelyi Miklós aláírása is szerepelt.

Gloviczki szerint az anyagot az Ecostat készítette a törvény alapján. Amikor Hoffmann Rózsa erről nyilatkozott, talán rossz választ adott – mondta. Majd a dokumentumban szereplő negatív következményekről kijelentette: „ezek nem célok, hanem következmények”. A bizottságban – a hírportál forrásai szerint – erre kínos nevetés tört ki. A közoktatási tervezetről szóló összes cikkünket itt találjátok.