Közoktatás Eduline

Blogfelmérés a gyereknevelésről

Elolvasom

A megkérdett szülők egyharmada hetente 3-4 szer vitatkozik, veszekszik a gyermekével, 19%-uk bünteti gyakran a gyermekét és 73%-uk rendszeresen ellenőrzi a házifeladatot - derül ki egy blog "Gyereknevelési IQ" online tesztjét kitöltő 3000 szülő válaszainak elemzéséből. A kutatás rámutat, hogy bár a szülők a többsége tudja, hogy mi lenne a helyes szülői hozzáállás, azonban van egy-két problémás terület.

Közoktatás Edupress

Diplomás pályakövetés: ki miért tanul tovább?

Elolvasom

A nemrég elindult Diplomás pályakövetés kutatási program első lépéseként arra próbáltak választ kapni a szervezők csaknem nyolcezer hallgató személyes megkérdezésével, hogy milyennek tartják az iskolájukban megszerezhető diploma munkaerőpiaci értékét és milyen fizetésre számítanak a papír kézhezvétele után.

Közoktatás Edupress

Mennyit dolgoznának és milyen fizetésekért a mérnöki és üzleti hallgatók?

Elolvasom

A legtöbb, mintegy 48,3 órás munkahétre számítanak a svájci üzleti szakok hallgatói, a legkevesebb, évi 9.332 eurós fizetést képzelnek el maguknak első munkahelyükön a romániai hasonló diákok, a magyar hallgatók pedig a végzésük után az európaiakkal azonos módon 4,2 hónapos kivárási időt tartanak reálisnak - áll a Graduate Barometer 2009 nevet viselő felmérésben, melyben 22 európai ország 196 ezer hallgatóját kérdezték meg. A felmérés a műszaki és az üzleti képzési területre kiterjedően hozta nyilvánosságra kutatási eredményeit - tájékoztatta a berlini székhelyű Trendence Intézet az Edupresst.

Közoktatás Eduline

Diákélet: félelem, drogok és alkohol

Elolvasom

Egy felmérés szerint a diákok 48%-át éri szóbeli, vagy pszichés erőszak az iskolában. Az adatokból az is kiderült, hogy több ezer fiatal használ drogot, vagy fogyaszt alkoholt – sokan közülük mindössze tíz évesek.

Közoktatás Eduline

Szorongó, de boldog nebulók

Elolvasom

Kövér vagyok. Nagy a fenekem. Vastag a derekam. Túl vékonyak a lábaim. Ismerős szavak ezek, amelyek nem csak a tinédzser és a felnőt korú nők és férfiak szájából hangozhatnak el. Egy felmérés szerint a 10 és 15 év közötti diákok 32%-ában erősebb az aggodalom a testével kapcsolatban, mint az attól való félelem, hogy esetleg bántják a társai.

Közoktatás Eduline

Itt az eddigi legátfogóbb európai felsőoktatási felmérés

Elolvasom

Magyarországon idén húsz felsőoktatási intézmény vett részt a legnagyobb olyan évente ismétlődő európai szintű közvélemény-kutatásban, amely az egyetemi és főiskolai hallgatók véleményét, elégedettségét és jövőbeni elvárásait vizsgálta a saját képzésüket illetően. A European Student Barometer 2008 eredményei szerint a Szegedi Tudományegyetem hallgatói számos ponton elégedettebbek az oktatás feltételeivel és minőségével, mint európai társaik, de a magyar átlaghoz hasonlóan borúlátóbbak a munkavállalás és a karrierlehetőség tekintetében. Ugyanakkor nyelvi felkészültségük még nem érte el az európai színvonalat, de lényegesen jobb a hazai átlagnál.

1 2 3 4 5 6 7 8 9