szerző:
Eduline

Országos online felmérésbe kezd a Szülői Hang Közösség. Céljuk, részletes adatokat gyűjteni a tanárhiányról.

©

Miközben a tanárhiányt az oktatás valamennyi szereplője érzékelheti, az oktatáspolitika vezetői úgy láttatják, mintha nem létezne a probléma. Szülőként csalódottan hallgatjuk a kormányzat nyilatkozatait, melyekből nem csak a probléma beismerése, hanem a szükséges cselekvési terv is hiányzik - írják közleményükben.

A Szülői Hang Közösség ezért országos online felmérést indított a szülők körében, hogy részletes adatokat gyűjtsenek erről a problémáról, miután a kormányzat máig nem hozott nyilvánosságra részletes statisztikát a témában - teszik hozzá.

Kiszivárogtak a Klebelsberg Központ adatai: több ezer betöltetlen tanári állás volt augusztusban

Az állami általános iskolákban és gimnáziumokban augusztus végén 4325 betöltetlen álláshely volt, derül ki azokból a Klebelsberg Központnál összesített adatokból, amelyek az Index birtokába kerültek. Az augusztus végi adatok szerint összesen 5771 betöltetlen álláshely volt az állami köznevelésben, de ebben benne vannak a Klebelsberg Központ által fenntartott néhány óvoda óvópedagógusai, a kollégiumi nevelőtanárok vagy az utazó gyógypedagógusok is - írja az Index.