szerző:
Eduline

Egy friss felmérés szerint nőként jobban megéri egyetemet végezni, hiszen diplomával jóval magasabb a fizetést kaphatnak, mint ha felsőfokú végzettség nélkül dolgoznának.

©

Az angol Oktatási Minisztérium tanulmánya szerint a diplomás nők 28%-kal többet keresnek, mint a nem diplomás nők. A férfiaknál nem olyan nagy az eltérés, diplomás és nem diplomás férfi fizetése átlagosan 8%-ban különbözik - írja a BBC.

Az Angliában iskolába járó, és Angliában, Walesben vagy Skóciában egyetemre járó emberek adóbevételein alapuló jelentés azt mutatja, hogy a diplomás nők évente átlagosan 6 700 fonttal keresnek többet, mint nem diplomázott társaik.

A jelentésből azonban az is kiderül, hogy a nemeken kívül, természetesen maga az egyetem és a végzett szak is jelentősen befolyásolja a jövőbeli fizetéseket. Az orvostudomány, a közgazdaságtan, a matematika valószínűleg magasabb jövedelmet jelent majd a végzetteknek, mint a többi tudomány.

Megvan, mikor lesz a 2019-es Educatio kiállítás

Január 10-én nyílik meg a 2019-es Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás, a helyszín ismét a Hungexpo lesz. Az Educatio kiállítás 2019-ben is háromnapos lesz, január 10-től 12-ig tart majd (csütörtöktől szombatig) a Hungexpo Budapesti Vásárközpont "A" csarnokában (1101 Budapest, Albertirsai út 10.) lesz.