Felnőttképzés Gál Éva Laura

Keresztény közgazdaságtan képzés

Elolvasom

Idén végeznek a KETEG, a Keresztény Társadalmi Elvek a Gyakorlatban nevű képzés első hallgatói. A Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola a Budapesti Corvinus Egyetemmel közösen indította el a posztgraduális képzést 2010-ben.

Felsőoktatás Czervan Andrea

Mitől lesz egy főiskola egyházi?

Elolvasom

Csendes kerengők, kötelező istentiszteletek és misék, féktelen vizsgatemető bulik helyett visszafogott közös programok - a hallgatók többsége erre asszociál, ha a nagy egyházi egyetemek és a kis főiskolák kerülnek szóba. Pedig van, hogy a szerzetesi ruhás rektor biciklin érkezik, és azon nyomban meg is áldja az összegyűlt bringákat. Sok helyen vannak világi képzések is, amelyek jól megférnek a hitéleti szakokkal.

Közoktatás Eduline

Mennyi lesz az egyházi iskolákban dolgozó tanárok fizetése?

Elolvasom

A kormány rendeletet fogadott el, amellyel biztosítja, hogy az adó- és járulékváltozások miatt az egyházi közfeladat-ellátó szektorban, egyetlen munkavállaló esetében se csökkenjen 2011-ben a rendszeres nettó kereset - áll a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közleményében.

Közoktatás Eduline

A Fidesz szerint tovább működhetnek a kisegyházak iskolái

Elolvasom

Nem lehetetlenülnek el azok az egyházi iskolák, amelyek fenntartói a jövőben nem minősülnek egyházaknak, mert az állami feladatot is ellátó közösségek az év végéig megállapodást köthetnek az állammal, az általuk folytatott tevékenység finanszírozására - mondta csütörtökön Ékes Ilona. A képviselő az LMP-s Osztolykán Ágnes szerdai szavaira reagált.

1 2 3 4 5