Közoktatás Eduline

Hoffmann: aki pornográf képeket mutogat, nem dolgozhat tanárként

Elolvasom

Az oktatási államtitkár szerint előtérbe kell helyezni az erkölcsöt és az etikát az oktatásban. Hoffmann Rózsa a keresztény civil szervezetek negyedik országos fórumán a Parlamentben szerdán azt mondta, hogy etika oktatás mindenütt lesz, és erősíteni kívánják a hittan oktatását az állami iskolákban is.

Felsőoktatás Eduline

"A lógást nem fogja finanszírozni az állam" - interjú Hoffmann Rózsával

Elolvasom

A vizsgalehetőségek számát a hallgatói érdekképviselet és a több mint 55 ezer tagot számláló Facebook-csoport tiltakozása ellenére is szabályozná az új felsőoktatási törvényben az oktatási államtitkárság, az elmúlt hónapokban komoly vitákat kiváltó jogszabályt még a nyári szünet előtt elfogadhatja az országgyűlés. Az eduline kérdéseire Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár írásban válaszolt.

Közoktatás Eduline

Hiába menekülnek az egyházakhoz a szegény települések iskolái?

Elolvasom

Több település után Miskolc és Szolnok önkormányzata is úgy döntött, tárgyalásokat kezd a történelmi egyházakkal több általános- és középiskola, valamint kollégium átadásáról. A fenntartóváltásnak előnyei és hátrányai is lennének - a komoly anyagi problémákkal küzdő települések azonban elsősorban több tízmilliós megtakarítást remélnek a döntéstől.

Közoktatás Eduline

Újabb Hoffmann-terv: kötelező tantárggyá tennék az erkölcstant

Elolvasom

Új tantárgy bevezetését tervezi az oktatási államtitkár. Hoffmann Rózsa az evangélikus egyház oktatási szakértőivel nemrégiben folytatott tárgyalás után bejelentette: a jövőben azoknak a diákoknak, akik nem járnak hittanra, erkölcstant kell majd tanulniuk. Konkrétumok – hány éves kortól és milyen óraszámban tanítanak majd erkölcstant a pedagógusok – egyelőre nincsenek, szakmai körökben azonban már most heves vita alakult ki arról, érdemes-e külön tantárgyként oktatni.

Közoktatás Edupress

757 millió forintot kapnak az egyházi iskolák

Elolvasom

Összesen 757 millió forintot kapnak az egyházak a 2009-re vonatkozó egyházi közoktatási kiegészítő normatíva korrekciójaként, és több mint egymilliárd forint a szociális kiegészítő támogatás - számolt be Szászfalvi László, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium egyházügyi, civilügyi és nemzetiségi államtitkára november 10-én. Hozzátette: nyolc év után először van megegyezés a kormányzat és az egyházi szakértők között a zárszámadási törvényt illetően.

1 2 3 4 5