szerző:
MTI

A tütütől a tiarán át a tűzoltósisakig és a szuperhősköpenyig bármilyen öltözéket megenged diákjainak az iskoláiban az anglikán egyház, amelynek eltökélt célja, hogy felszámolja a homoszexuálisokat érő megkülönböztetéseket és a homofóbiát az oktatási intézményeiben.

©

Az egyház szerint az iskoláknak a játék és a felfedezés békés helyeinek kell lenniük, és a gyerekek viselkedését nem szabad "problémásnak minősíteni csak, mert nem illeszkedik a nemi sztereotípiákhoz".

"A gyerekeknek meg kellene adni azt a szabadságot, hogy mások ítélkezése és gúnyolódása nélkül fedezzék fel a saját magukban rejlő lehetőségeket" - írta az egyház a 4700 iskolájához eljuttatott jelentésében, amelyben részletezi, hogy miként lehet kezelni a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű diákok elleni irányuló iskolai megfélemlítéseket. A dokumentum szerint "egy gyermek dönthet úgy, hogy tütüt, fejdíszt, magassarkút, tűzoltósisakot, szerszámos övtáskát, vagy épp szuperhősköpenyt visel, anélkül, hogy ezt bárki szóvá tenné neki".

Noha Nagy-Britannia egyike azon maroknyi országoknak, amelyek egyenlő alkotmányos jogokat biztosítanak az LMBT közösség tagjainak, a brit aktivisták szerint továbbra is gyakoriak a leszbikusokkal, melegekkel, biszexuálisokkal és transzneműekkel szembeni ellenséges megnyilvánulások.

A Stonewall melegjogi szervezet múlt héten közzétett jelentése szerint az általa megkérdezett brit LMBT diákok csaknem fele esett már áldozatul megfélemlítésnek a szexuális irányultsága miatt. A mutatók szerint továbbá minden öt transznemű brit fiatalból nagyjából kettő próbálkozott már meg az öngyilkossággal.

A YouGov online piackutató cég szeptemberi jelentése szerint az LMBT közösség tagjai ellen irányuló gyűlöletbűncselekmények száma csaknem megkétszereződött az elmúlt négy évben, és az elmúlt 12 hónapban a brit LMBT közösség minden ötödik tagja vált támadás áldozatává.

"A megfélemlítés minden formája - beleértve a homofóbiából, bifóbiából vagy transzfóbiából származót - mélyreható károkat okoz, ami komoly mentális egészségi rendellenességekhez, önkárosításhoz, depresszióhoz és öngyilkossághoz vezethet" - fogalmazott Justin Welby, Canterbury érseke.

Az érettségiről is száműzné a gender-elméletet a kormány

A társadalomismereti érettségi követelményeiből is kivenné a gender-elméletet a kormány, legalábbis ez derül ki abból a rendelettervezetből, amelyet a kormányzati oldalon tettek közzé. Kikerül az emelt szintű társadalomismeret érettségi vizsga általános követelményeiből a gender-elmélet és annak kritikája - derül ki a kormányzati oldalon hétfőn közzétett rendelettervezetből, amellyel több, közoktatással összefüggő jogszabályt módosítanának.