Felnőttképzés Eduline

"Más kapott meg egy lehetőséget, mert azt hitték, a gyerekem sokat fog betegeskedni"

Elolvasom

A nők munkaerőpiacon betöltött szerepe továbbra is központi kérdés a foglalkoztatással és a karrierépítéssel kapcsolatban. A Jobline Női Karriernap szervezőcsapatának friss kutatása az aktuális helyzetet és a női munkavállalók tapasztalatait vette górcső alá. A felmérésben több mint 2200, különböző életkorú, foglalkozású és családi állapotú nő vett részt.

Felnőttképzés Eduline

Ezek a munkahelyek vannak tiltólistán: hol dolgoznának a diákok?

Elolvasom

A diákok 83 százaléka olyan helyen szeretne dolgozni, ahol nincs hátrányos megkülönböztetés. Ezzel szemben a munkavállalók több mint fele tapasztalt már valamilyen diszkriminációt, és maguk a dolgozók is sokszor előítéletesen viszonyulnak a különböző kisebbségekhez tartozó munkatársakhoz, de még a nőkhöz is.

Közoktatás Edupress

Egymillió forintos bírságot kell fizetnie a diszkrimináló iskolának

Elolvasom

Egymillió forintos bírságot kell fizetnie a kerepesi általános iskolának hátrányos megkülönböztetés és a közoktatási törvény megsértése miatt - határozott az Oktatási Hivatal (OH). A másodfokon jogerős ítéletnek megfelelően harminc napon belül fizetnie kell az intézménynek, egy újabb vizsgálat során pedig azt ellenőrzik majd: megszűntették-e a szabálytalanságokat. Több szülő szerint a jogsértések folytatódnak - írja a Népszabadság.