Felnőttképzés MTI

875 millió forintot kaptak a díjért: jobban fizet, mint a Nobel

Elolvasom

Átadták a kimagasló tudományos eredményekért odaítélt, összesen 22 millió dollárral (6,4 milliárd forinttal) járó élettudományi, matematikai és fizikai díjakat a kaliforniai Szilícium-völgyben. A Breakthrough Prize a világ egyik legnagyobb pénzjutalommal járó tudományos elismerése, a Nobel-díjjal még fele ennyi pénz sem jár.

Felsőoktatás Eduline

Magyar oktató kapta a CEU díját

Elolvasom

Először nyerte el magyar oktató a Közép-európai Egyetem által alapított, a bölcsészet- és társadalomtudományok kiváló oktatásáért járó európai díjat. Baár Mónika, a gröningeni egyetem adjunktusa az intézmény 24. tanévnyitó ünnepségén vehette át az elismerést.

Felsőoktatás Eduline

Tízezreket fizetnek a hallgatók: jogosan szednek pénzt az egyetemek?

Elolvasom

Tartsd be a határidőket – ez az egyik legfontosabb tanács, amelyet egy elsőéves hallgatónak meg kell jegyeznie a beiratkozáskor. Nem véletlenül: aki megfeledkezik különböző dátumokról, nem teljesíti a felvett krediteket, netán többször is pótvizsgázni kényszerül, ne csodálkozzon azon, ha fizetési felszólítást kap a felsőoktatási intézménytől. Aki pedig nem egyenlíti ki időben a tartozását, nem mehet vizsgázni – így a féléve, sőt a hallgatói jogviszonya is veszélybe kerülhet.

Felsőoktatás Eduline

Bajnai: Nem kell mindenkinek diplomát szereznie

Elolvasom

Kutató-elitegyetemi és kiváló egyetemi címeket adott át a kormányfő, az oktatási miniszter és az MTA elnöke pénteken a Parlamentben, az első alkalommal odaítélt, három évre szóló elismerésekben öt-öt felsőoktatási intézmény részesült.

Közoktatás Eduline

Gyereksport: mit, hol, mennyiért?

Elolvasom

Mikortól érdemes vinni a gyereket sportolni? Mi a különbség a hagyományos klubok és az új, piaci alapon szerveződő egyesületek között? Hol kezdődik és meddig tart a serdülő, az ifi és a junior korosztály? Na és mindez mennyibe kerülhet a szülőknek? Néhány tény a gyereksportról, ha úgy döntünk, hogy az iskolai testnevelés nem elég.

Felsőoktatás Edupress

Az Audi a legvonzóbb vállalat a műszaki és közgazdász hallgatók körében

Elolvasom

Átadták a Legvonzóbb Vállalat díjat március 5-én. A 16. alkalommal átadott díj alapjául szolgáló kutatásban több mint 4700 közgazdász és műszaki hallgató vett részt, összesen 15 felsőoktatási intézményből. A tíz legvonzóbb vállalat névsorán túl a felmérés eredményéből többek között az is kiderül, hogy a pályakezdő műszaki hallgatók nettó kezdő fizetési elvárásai a 156 és 189 ezer forint között mozognak, míg a közgazdász hallgatók 138 és 177 ezer forint minimális nettó fizetésért is elhelyezkednének, de a fizetés szempontja csak az ötödik, illetve a hetedik helyen áll. A díjat mindkét hallgatói csoport körében az Audi Hungaria Motor Kft. kapta.

Közoktatás Eduline

Művész leszek. Megélek-e?

Elolvasom

Használjam ki a tehetségem és csináljam azt amit szeretek, vagy tartsam el a családom? Valószínűleg majdnem mindenkinek, aki képző- illetve iparművészeti tanulmányokat folytat, forognak-forogtak már a fejében hasonló gondolatok. Kérdés, hogy a kettő egyébként kizárja-e egymást?

1 2