Érettségi-felvételi Eduline

Milyen lesz a hallás utáni szövegértés az angolérettségin? Szabályok és tanácsok egy helyen

Elolvasom

Milyen témák, feladatok és szövegek kerülhetnek elő a középszintű angolérettségi harmadik feladatsorában? Cikksorozatunk második részében arra keresünk választ, hogyan érdemes a hallott szöveg értéséből álló feladatrészt megoldani és mikre kell figyelni. Ahogy már megszokhattátok, ebben is Mongyi Norbert a budapesti Eötvös József Gimnázium angol és francia szakos tanára, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Vitéz János Tanárképző Központjának oktatója, az Eszterházy Károly Egyetem Neveléstudományi Doktori Iskolájának hallgatója ad nektek tippeket.

Érettségi-felvételi Eduline

Így készülhettek az angolérettségire - ezeket a tanácsokat érdemes megfogadni

Elolvasom

Milyen feladatok lehetnek az idei angolérettségi első két feladatlapjában? Cikksorozatunk első részében összeszedtük, hogyan érdemes gyakorolni az olvasott szöveg értésére és a nyelvhelyességi feladatsorra - ehhez Mongyi Norbert a budapesti Eötvös József Gimnázium angol és francia szakos tanára, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Vitéz János Tanárképző Központjának oktatója, az Eszterházy Károly Egyetem Neveléstudományi Doktori Iskolájának hallgatója ad nektek tippeket.

Nyelvtanulás Eduline

Tényleg nem az angollal kellene kezdeni az iskolai nyelvtanítást?

Elolvasom

"Sokan azzal csábítják az általános iskolába a gyerekeket, hogy már elsőtől angolt tanulhatnak. Persze, nagyon fontos, hogy minél korábban el lehet kezdeni a nyelvtanulást, csak nem biztos, hogy éppen az angollal kellene" - mondta Vámos Ágnes, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Kar Neveléstudományi Intézetének professzora.

1 2 3