Közoktatás eduline/mti

Orbán szerint jó irányba indultak el az oktatásban

Elolvasom

A 2010 előtti oktatási rendszerhez nem szabad visszatérni - közölte pénteken Orbán Viktor miniszterelnök, aki szerint a kormány jó irányba indult el az oktatásban. Beszélt még a béremelésről, de konkrét ígéretet nem tett a lázadó pedagógusoknak. Úgy tűnik, a kormány csak az általa létrehozott Nemzeti Pedagógus Kart tartja legitim partnernek, legalábbis ezt lehet leszűrni Orbán szavaiból.

Közoktatás Eduline

PDSZ: Lázár jobb, ha megtanulja, "azért a víz az úr"

Elolvasom

Lázár János csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, nem csóválhatja a farok a kutyát, így a tanárok se lázadozzanak a Klik ellen. A PDSZ erre úgy reagált:ilyen jelenség nincs, de azt a kormányzatnak is illő lenne megtanulni, hogy „azért a víz az úr”.

Közoktatás MTI

Elutasítja a szakszervezet a tanárok etikai kódexét

Elolvasom

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) Országos Választmánya egyhangú szavazással elutasította a Nemzeti Pedagógus Kar által kidolgozott etikaikódex-tervezetet, és erre kéri a közoktatásban dolgozó más szakmai és szakmai-érdekvédelmi szervezeteket is.

Közoktatás Eduline

PDSZ: "Veszélyben az oktatás, veszélyben a jövő!"

Elolvasom

A tankötelezettség korhatárának 18 évre történő visszaállítását, a felsőoktatási törvény visszavonását, az egyetemi autonómia helyreállítását és önálló oktatási minisztériumot követel többek között a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete abban a tízpontos petícióban, amelyet a kormányfőnek címeztek. A csütörtöki demonstrációjuk követeléseit összefoglaló petíciót szerdán délután adták át a Miniszterelnökség képviselőinek a fővárosban.

1
7 8 9 10 11
16