Felnőttképzés Czervan Andrea

Mit tehettek, ha nem vettek fel egyetemre, főiskolára?

Elolvasom

Ne essetek kétségbe, ha nem kerültetek be egyetemre, főiskolára. A következő egy évben rengeteg lehetőség közül választhattok: elvégezhettek egy ingyenes szakképzést, tanulhattok nyelvet, önkénteskedhettek vagy vállalhattok munkát külföldön, a megspórolt pénzetekből pedig még világot is láthattok. Íme, a kínálat.

Felnőttképzés Eduline

Változik az OKJ szeptembertől: hosszabbak és drágábbak lesznek a tanfolyamok

Elolvasom

Szeptembertől kevesebben tanulhatnak állami támogatással nappali tagozatos OKJ-képzésen, megszűnnek a kevésbé népszerű tanfolyamok, sok képzés pedig hosszabb és drágább lesz. Fogynak-e az állami félévek az OKJ-s tanfolyammal? Diploma után is lehet ingyenesen tanulni? Jár-e többletpont a végzettségért? Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat az OKJ-s képzésekről.

Felsőoktatás Eduline

Visszaesett a felvételizők száma, alkotmányba írják a "röghöz kötést", újabb egyetemi botrány - a hét hírei

Elolvasom

A tiltakozások ellenére elfogadta a parlament a negyedik alaptörvény-módosítást, amely alkotmányba foglalja az állami ösztöndíjas hallgatók kötelező itthoni munkavállalását. A felsőoktatásba jelentkezők száma közben ismét csökkent: legfeljebb százezren felvételiznek idén. Szeptemberig még olcsóbban szerezhettek szakmát: összegyűjtöttük azokat az OKJ-s tanfolyamokat, amelyeket már pár tízezer forintért is elvégezhettek. Megnéztük azt is, milyen esélyeitek vannak a munkaerőpiacon jogászként.

Felnőttképzés Eduline

Itt a lista: ezekre a tanfolyamokra jelentkeztek tavaly a legtöbben

Elolvasom

Szeptember 1-jén lép életbe az új Országos Képzési Jegyzék (OKJ), hosszabbak lesznek a heti egy-két napot igénybe vevő, munka mellett is végezhető tanfolyamok. Ha augusztus 31-ig jelentkeztek, még a régi óraszámok és árak mellett tanulhattok. Melyek voltak a legnépszerűbb képzések 2012-ben? Íme - a második féléves adatokkal kiegészített - lista.

Felnőttképzés Eduline

A tíz legnépszerűbb OKJ-s tanfolyam

Elolvasom

Szeptembertől hosszabbak és drágábbak lesznek a most még pár hónap alatt elvégezhető OKJ-s tanfolyamok. Nem jelentkeztetek egyetemre, főiskolára? Érdemes kihasználni, hogy most még a régi áron tanulhattok. Milyen képzésekre jelentkeztek a legtöbben tavaly? Íme, a top 10-es lista.

1 2